Sykkel, barnevogn, dyr og bagasje

Regler for å reise med sykkel, barnevogn, håndbagasje (20 kg) og hund.

Dersom det er ledig om bord, kan du ta med:

Dyr kan ikke sendes som gods. Hunder skal alltid ledsages av en voksen.

Dersom du har med deg hund om bord, ber vi om at du tar hensyn til personer med allergi og benytter setene som er reservert for reisende med hund. Som regel er dette de bakerste setene i passasjersalongen.

Du er velkommen til å ha med deg hund om bord på våre båter og ferjer, men vær oppmerksom på at det må tas hensyn til andre passasjerer og at mannskapene henviser til egnet plass inne eller ute for deg og hunden din.

En sammenleggbar sykkel av typen hvor rammen kan tas fra hverandre/gjøres mindre, kan i sammenslått tilstand tas med som håndbagasje. En standard sykkel vil ikke kunne betraktes som håndbagasje, selv om hjul, sete også videre tas av rammen.

På hurtigbåtene til/fra Ryfylke er det kun mulig å ta med håndbagasje med samlet vekt på 20 kilo per billett. Tyngre håndbagasje kan medbringes mot fraktgebyr så langt det er nok plass og mannskapet finner det forsvarlig.


Sikkerhet kommer først

Sperrede midtganger kan føre til problemer ved ulykker, brann eller andre nødsituasjoner. Vi er pålagt å holde rømningsveiene frie, og vi ber derfor om forståelse for plassbegrensningsreglene våre.


Sist oppdatert : 21.02.2019