Sikkerhet og oppførsel om bord

Sikkerhet er viktig om bord på våre busser og båter, og vi setter pris på god oppførsel blant våre reisende.

Setebelte: Det er påbudt å bruke sikkerhetsbeltet når det er montert i bussen. Glemmer du det, kan det koste deg 1500 kroner i bot.

Kryssing av veien: Husk å vente til bussen har kjørt før du krysser veien. Da kommer bussen seg raskere av gårde, og du blir mer synlig i trafikkbildet.

Bagasje i midtgangen: Vi ønsker at midtgangen holdes fri slik at passasjerer lettere kan passere. Derfor kan vi kun ta om bord to sykler, to barnevogner eller to rullestoler om gangen.

Pling når du skal av: Pling i god tid før du skal av. For å bremse ned på en forsvarlig måte, trenger sjåføren helst et par hundre meters varsel.

 

Se våre tegneserieruter om skikk og bruk om bord.

Det er strengt forbudt å røyke (både vanlige sigaretter, e-sigaretter og alle andre former for røyking) og å utføre hærverk av alle typer om bord på våre kjøretøy og fartøy.

Som grunnregel er det ikke tillatt å nyte mat og drikke om bord, selv om enkelte sjåfører kan se gjennom fingrene hvis du har kaffekopp med lokk eller flaske med kork. Det er også verdt å nevne at det ikke er greit å ha skoene i setet.

Ellers gjenstår det å applaudere alle dere som hver dag bidrar til å skape gode reiseopplevelser for deres medpassasjerer.


Sist oppdatert : 29.03.2019