Stiim-app og personvern

For å kunne bruke Stiim må Kolumbus innhente og lagre enkelte personopplysninger om deg.

Formål

Kolumbus behandler personopplysninger for å verifisere at du er ansatt i en HJH-bedrift og la deg få opprette en profil og delta i konkurranser, grupper og andre aktiviteter i appen. Dette for å stimulere til at flere reiser miljøvennlig og lar bilen stå. I tillegg lagres data for at du skal kunne fortsette med din bruker i appen og ikke miste data hvis du bytter telefon eller reinstallerer Stiim.

Anonymisert statistikk om bruk av appen samles inn for å forbedre appen i overgangen fra demoutgave til en ny utgave som lanseres for et større antall brukere.

Hvilke personopplysninger som behandles

Når du tar i bruk Stiim må du legge inn ditt telefonnummer. Vi sjekker opp ditt telefonnummer mot HjemJobbHjem-databasen for å verifisere at du du er medlem av HjemJobbHjem. Etter verifisering opprettes din profil i Stiim hvor vi innhenter følgende data om deg fra HjemJobbHjem:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Mobiltelefonnummer
  • Navnet på bedriften du er ansatt i
  • Om du er HjemJobbHjem-ansvarlig i din bedrift

Vi samler også inn informasjon om aktiviteter du aktivt registrerer, medlemskap i grupper, deltakelse i konkurranser og eventuelle Stiim-roller.

Handlinger du utfører i appen vil i visse tilfeller deles med andre:

- Aktiviteter du utfører vil kunne sees av andre i gruppen. Eksempelvis er det synlig for eksisterende medlemmer at du har blitt medlem av gruppen og det er synlig for andre hvor mange poeng du har i konkurranser.

- Aktiviteter som registreres i en bedriftsgruppe vil kunne vises på skjerm i bedriftens lokale.

Rettslig grunnlag for behandling av dine opplysninger er samtykket fra deg som bruker.

Tilgang og bruk

Tilgangen til opplysninger om deg er begrenset. Vi utleverer ikke personopplysningene dine til en tredjepart så lenge vi ikke blir pålagt det av offentlige myndigheter. Vi deler anonyme data med tredjeparter, men disse kan ikke knyttes til deg.

Lagring og sletting

Informasjon du velger å dele i appen vil bli lagret i våre systemer.

Opplysningene dine blir lagret så lenge du har en Stiim-konto og er avhengig av samtykket ditt. Dersom du trekker samtykket ditt, vil vi slette opplysningene om deg innen 48 timer. Du kan når som helst trekke ditt samtykke i appen velge å slette din Stiim-konto og all Stiim-data blir da fjernet fra vår server.

Hvis du tidligere har registrert lokasjon kan du utforske, laste ned og slette registrerte adferdsdata i «Pinch Privacy Dashboard». Alle brukere har tilgang til «Pinch Privacy Dashboard» ved å klikke på lenken «Se og slett dine lokasjonsdata» under din bruker i profil.

App-tilganger

For at Stiim skal fungere må appen ha tilgang til enkelte funksjoner på din telefon. Enkelte funksjoner er også valgfrie. Du kan velge å skru av disse tilgangene, men enkelte funksjoner i Stiim vil da enten ikke være tilgjengelig eller ikke fungere som tiltenkt. Tilganger kan skrues av i din telefons innstillinger.

Stiim trenger følgende tilganger:

Internett: Du må være tilkoblet internett enten via mobildata eller WiFi for å bruke appen.

Stiim kan benytte følgende tilganger:

Kamera: Appen må ha tilgang til kamera for at du skal kunne ta et profilbilde med kamera og legge inn i appen.

Varsel: Vi trenger tilgang til å sende deg varsel hvis du ønsker en vennlig påminnelse om å registrere aktivitet i appen.

Statistikk

Vi ønsker å gjøre appen bedre, og bruker Firebase Analytics i Stiim for å samle informasjon om bruk. Bruksinformasjonen sendes anonymisert til oss, og kan ikke knyttes til deg som bruker.

I første versjon av appen vil dette være obligatorisk fordi vi i startfasen trenger å samle informasjon om bruk av appen. Når appen lanseres for flere brukere i løpet av først halvår 2021 vil dette bli valgfritt.


Sist oppdatert : 21.01.2021