Kolumbus billett-app og personvern

Når du bruker Kolumbus Billett kan du reise anonymt med Kolumbus. Dette gjelder selv om du registrerer bankkortet ditt til senere bruk. Årsaken er at det er betalingstjenestene og ikke appen som har bankkortdetaljene dine.

Kolumbus Billett tilfredsstiller dermed Datatilsynets krav og er i tråd med Bransjenormen for personvern og informasjonssikkerhet i elektronisk billettering.

Bransjenorm for elektronisk billettering på datatilsynet.no

Personopplysningsloven på lovdata.no

Formål
Kolumbus behandler personopplysningene for å gi deg eventuell tilgang til HjemJobbHjem-billetten eller andre spesialbilletter.

Tilgang og bruk
Tilgangen til opplysninger om deg er begrenset. Vi utleverer ikke personopplysningene dine til en tredjepart så lenge vi ikke blir pålagt det av offentlige myndigheter.

Lagring og sletting
Kundeopplysningene dine blir lagret så lenge du har samtykket til lagring.

Hvis du legger inn epostadressen din for å motta kvitteringer vil denne bare lagres lokalt i appen din.

Alle kan velge å registrere telefonnummeret sitt i appen, og hvis du jobber i en HjemJobbHjem-bedrift og vil kjøpe HjemJobbHjem-billett må du registrere nummeret ditt. Telefonnummeret ditt vil lagres sammen med app-id-en din og vil være søkbart for oss i Kolumbus. For HjemJobbHjem-ansatte bruker vi telefonnummeret for å verifisere at du har rett til å kjøpe en HjemJobbHjem-billett og vi kan også bruke telefonnummeret ditt til å søke fram billettene dine hvis du kontakter oss med et problem. Du kan når som helst fjerne telefonnummeret ditt i appen. Dette vil også slette telefonnummeret i våre systemer.

Tilganger
For at Kolumbus Billett skal fungere optimalt må appen ha tilganger til enkelte funksjoner på telefonen din. Du kan velge å skru av disse tilgangene, men enkelte funksjoner vil enten ikke være tilgjengelig eller ikke fungere helt optimalt. Du skrur av tilgangene i innstillingene på telefonen din.

Hvilke tilganger appen trenger er tilgjengelig i app-butikken du laster ned appen fra:

Tilganger for Kolumbus Billett for iPhone i App Store 

Tilganger for Kolumbus Billett for Android på Google Play 

Statistikk
Vi ønsker å gjøre appen bedre, og bruker Google Analytics i Kolumbus billett for å samle informasjon om bruk. Bruksinformasjonen sendes anonymisert til oss, og kan ikke knyttes til deg som bruker. Dersom du allikevel ikke ønsker å dele bruksinformasjonen din kan du skru av dette under «Innstillinger» i appen.


Sist oppdatert : 17.01.2019