Bussbestilling og personvern

Her finner du informasjon om hvordan Kolumbus behandler dine personopplysninger når du bestiller bussavgang på www.kolumbus.no/ruter/bestillingsruter/bestillingsruter-i-ryfylke-nord.

Når du bestiller en bussavgang på www.kolumbus.no/ruter/bestillingsruter/bestillingsruter-i-ryfylke-nord, blir du bedt om å oppgi noen personopplysninger som vi trenger for å sikre at du får komme med den valgte avgangen.

Dette behandler vi
Dersom du skal bestille bussavganger på nett, behandler vi følgende personopplysninger:

Kundeopplysninger. Dette er kontaktdata som navn, telefonnummer og e-postadresse.

Reiseopplysninger. Vi lagrer fra hvor og når du skal reise for å gi deg avgangen din. 

Vi behandler bare opplysningene dine dersom du har samtykket til det. Du kan når som helst trekke dette samtykket. Kundeopplysningene og reiseopplysningene lagres i separate databaser, og det er begrenset adgang til opplysningene.

Formål
Formålet med registreringen og behandlingen av personopplysningene og reiseopplysningene er å kunne kjøre bussavgangen du ønsker og at vi skal kunne kontakte deg om det oppstår endringer på din valgte reise.. 

Bransjenorm for elektronisk billettering på datatilsynet.no

Personopplysningsloven på lovdata.no

Tilgang og bruk
Tilgangen til kundeopplysningene og reiseopplysningene dine er begrenset. Opplysningene videresendes til operatøren for at de skal kunne kjøre avgangen. Vi utleverer ikke opplysningene dine til en fjerdepart så lenge vi ikke blir pålagt det av offentlige myndigheter. 

Opplysningene brukes for å kunne kjøre din valgte avgang.

Lagring og sletting
Kundeopplysningene dine blir lagret så lenge du har samtykket til lagring. Reiseopplysningene blir slettet senest 100 dager etter reisedato. 

Om lagring og sletting i Bransjenormen på datatilsynet.no


Sist oppdatert : 17.01.2019