Kjøps- og bruksvilkår

Vilkår og betingelser ved kjøp og reservasjon av billetter.

Vilkår for kjøp med Kolumbus Billett-appen

Reisende må selv sørge for å ha gyldig reisebevis under hele reisen. Dette innebærer følgende:

• Billetten skal være kjøpt i appen før ombordstigning.
• Enkeltbilletten er gyldig i 60 minutter fra du kjøper den. For hver sonegrense du krysser, er billetten gyldig i 30 minutter ekstra.
• Se sonekartet her.
• Alle Kolumbus' billetter, bortsett fra enkeltbilletten, er gyldig i det antall døgn billetten er gyldig i, fra klokkeslettet du kjøper den. Kjøper du f.eks. en 24-timerbillett kl. 14.00 en tirsdag, er billetten gyldig til kl. 14.00 onsdagen etterpå. Kjøper du en 30-dagersbillett kl. 15.30, er den gyldig til kl. 15.30 den dagen billetten går ut.
• Reisende med mobilbillett skal gå om bord framme i bussen og vise billetten til sjåføren, såframt det ikke er installert nye billettlesere, da kan billetten avleses på disse.
• Mobilens batteri må være tilstrekkelig oppladet til å vare hele reisen, slik at billetten kan framvises ved billettkontroll.
• Dersom du har kjøpt billett til andre på din mobil, er det du som disponerer billetten. Din mobil må derfor være tilgjengelig for ditt reisefølge gjennom hele reisen.
• Billetten er knyttet til din bruker og kan ikke sendes til en annen person eller applikasjon.
• Hvis du bytter telefon, kan du gjenopprette billett-appen på den nye telefonen, og slik få overført billettene dine fra den gamle telefonen. Du kan bare flytte den samme billetten to ganger.
• Reiser du med rabatterte billetter (honnør/barn/student), må du kunne vise gyldig identifikasjon og dokumentasjon for krav på rabatt.
• Kjøp og bruk av mobilbilletten krever bruk av trådløst datanettverk (Wi-Fi) eller mobildatanettverk (GPRS/Edge/3G/4G). Manglende tilgang til datanettverk vil medføre at billetter ikke kan kjøpes med appen.
• Kunden er selv ansvarlig for å holde seg oppdatert om hvilke billettyper som kan kjøpes i appen. Informasjon om billettyper og priser finnes under "Info og Priser" i appen.
• Avtalen gir Kolumbus rett til å belaste kundens bankkort eller Vipps for summen av produktene som kjøpes i appen.

Kortsikkerhet

Alle betalinger som foregår med bruk av bankkort (VISA/Mastercard) blir behandlet av vår valgte betalingsformidler, Nets. Nets lagrer all kortinformasjon sikkert i henhold til kortselskapenes retningslinjer. Ingen informasjon knyttet til betalingskortet lagres i appen eller hos Kolumbus.

Personvern

Behandling av personopplysninger er i Norge regulert i en egen lov, lov om behandling av personopplysninger av 14. april 2000 nr. 31 med tilhørende forskrifter. Dette regelverket stiller krav til behandling av personopplysninger, og beskytter den enkelte mot at personvernet blir krenket gjennom behandling av personopplysninger.

Bruk av rekvisisjon

Fra 1. juli 2016 er ikke rekvisisjon gyldig som betalingsmiddel.

 

Vilkår for kjøp av billett på nett

Billettene som selges på nettsiden, er elektroniske billetter som knyttes til et Kolumbuskort. Billettene aktiveres først når Kolumbuskortet kommer i kontakt med en av våre kortlesere. Du må derfor ha et Kolumbuskort for å kunne kjøpe billett på nett.

Alle Kolumbus' billetter, bortsett fra enkeltbilletten, er gyldig i det antall døgn billetten er gyldig i, fra klokkeslettet du kjøper den. Kjøper du f.eks. en 24-timerbillett kl. 14.00 en tirsdag, er billetten gyldig til kl. 14.00 onsdagen etterpå. Kjøper du en 30-dagersbillett kl. 15.30, er den gyldig til kl. 15.30 den dagen billetten går ut.

Du er selv ansvarlig for å tilfredsstille kravene for hver enkelt billett du kjøper. Ved bruk av rabattert billett (med barne-, ungdoms-, student- eller honnørmoderasjon) må du ha med deg gyldig legitimasjon som beviser at du har rett til rabatt.

Du kan også fylle Reisepenger på Kolumbuskortet ditt på nett. Hver enkelt overføring kan ikke overstige 10 000 kroner. Reisepengene kan benyttes til å kjøpe enkeltbilletter om bord i busser og båter i Kolumbus' rutenett.

Det er kun kjøp utført på nett som vises i oversikten "Betalingshistorie".

Prisene på nett er oppgitt i norske kroner og viser både inklusive og eksklusive merverdiavgift. Totalkostnaden som vises før du bekrefter kjøpet, inkluderer alle utgifter forbundet med kjøpet.

Alle kjøp behandles automatisk av billettsystemet. Ved billettkjøp blir informasjonen om billetten og Kolumbuskortet ditt klargjort for distribusjon til våre kortlesere om bord. Vanligvis overføres billetten til kortleserene i løpet av natten og er klar til bruk neste dag. Dersom dine kjøpte billetter ikke er tilgjengelige etter tre virkedager, kan du heve kjøpet.

Vi gjør oppmerksom på fristen for bruk av kjøpte billetter. Dersom billetten ikke er tatt i bruk etter seks måneder, vil den forsvinne fra kortet. Da må du ta med deg kvitteringen for kjøpet av billetten til et av våre kundesentre og deretter søke om refusjon for det aktuelle beløpet.

Betaling skjer når du bekrefter kjøpet på nett. Betalingen blir behandlet av PayEx, som tilbyr en sikker elektronisk betalingsløsning for Visa og MasterCard/Eurocard. All kortinformasjon blir oppbevart i henhold til kortselskapenes regelverk.

Persondata og -opplysninger behandles som beskrevet i Lov om personopplysninger. Personopplysninger som er vernet etter Lov om personopplysninger, vil ikke bli gjort tilgjengelig for andre virksomheter eller koblet mot andre eksterne registre.

Husk at du må aktivere billetten på en kortleser om bord i en buss eller i et kundesenter før du bruker billetten på toget. Er ikke billetten aktivert når du reiser med toget, er ikke billetten gyldig, og du risikerer bot ved billettkontroll.

Vilkår for båtbilletter

Vilkår hurtigbåt i Ryfylke finner du på bestilling.kolumbus.no


Angrerett, refusjon og reklamasjon

Ved kjøp på nett gjelder regler for refusjon og angrerett.

Se også Lovdata: Lov om opplysningsplikt og angrerett mv. ved fjernsalg og salg utenfor fast utsalgssted.


Forbehold

Vi tar forbehold om eventuelle feil på nettsidene, både hva angår pris og informasjon om våre varer og tjenester.

Det kan forekomme at enkelte billettmaskiner ikke er oppdatert med siste kjøpsopplysninger. Dette skyldes forhold som Kolumbus ikke kan påvirke, og kan føre til at det tar lengre tid enn normalt før billetten kan tas i bruk. Ved kjente feilsituasjoner vil dette bli informert om via kolumbus.no.


Bruk av informasjon fra nettstedet

Innholdet og utformingen av nettsidene til Kolumbus er beskyttede åndsverkprodukter. Enhver form for gjengivelse av innholdet krever skriftlig tillatelse fra Kolumbus.

Dette nettstedet kontrolleres og driftes av Kolumbus AS, Postboks 270 Sentrum, 4002 Stavanger.


Sist oppdatert : 01.11.2017