Bagasje og plassbegrensning

Regler for å reise med sykkel, barnevogn, håndbagasje (20 kg) og hund.

Dersom det er ledig om bord, kan du ta med:

  • Sykkel, stor sparkesykkel og ståhjuling: Samme pris og vilkår som enkeltbillett voksen på buss. Gratis på båter (maks ti sykler).
    • Sammenslåtte sykler/sparkesykler og små sparkesykler, som enkelt kan tas under armen, er gratis.
  • Barnevogn, rullestol, håndbagasje (20 kg) og kjæledyr: gratis.
  • Dyr kan ikke sendes som gods. Hunder skal alltid ledsages av en voksen.
  • Du er velkommen til å ha med deg hund om bord på våre båter og ferjer, men vær oppmerksom på at det må tas hensyn til andre passasjerer og at mannskapene henviser til egnet plass inne eller ute for deg og hunden din.
  • På hurtigbåtene til/fra Ryfylke er det kun mulig å ta med håndbagasje med samlet vekt på 20 kilo per billett. Tyngre håndbagasje kan medbringes mot fraktgebyr så langt det er nok plass og mannskapet finner det forsvarlig.

 

Sikkerhet kommer først

I bussene skal det ikke mer enn to barnevogner/rullestoler/sykler til før det blir fullt. Om bord i båtene tillater vi inntil ti sykler på samme avgang.

Det er vanskelig for sjåførene å prioritere hvem som skal få sitte på dersom det er trangt om plassen, men vi har som styrende regel at de som kommer om bord først, skal få sitte på til endestasjonen.

Dersom sjåførene blir nødt til å prioritere blant de påstigende ved en holdeplass, synes vi det er naturlig at passasjerer i rullestol prioriteres foran barnevogner, som igjen prioriteres foran sykler.

Bussene varierer i utforming og størrelse, og vi har ingen plassgaranti for barnevogner og rullestoler. Det kan for eksempel være vanskelig å få plass til to rullestoler på samme buss.

Grupper på 20 personer eller mer bør belage seg på å fordele seg på to avganger.

Vi oppfordrer også våre reisende til å vise hensyn til sine medpassasjerer.

Husk å sikre både barnevogner og rullestoler ved å sette bremsen på og, om nødvendig, holde fast i vognen eller stolen eller sikre med festereimen som henger i bussen.


Mål og totalvekt

Maksimale mål for rullestol/barnevogn skal ikke overstige 80 x 130 cm, med totalvekt inntil 300 kilo (rullestol og bruker til sammen).

For sikker navigering og plassering av rullestolen om bord, er det et krav at den skal kunne snu rundt sin egen akse. Dette kravet gjelder både manuelle og elektriske rullestoler. Større elektriske rullestoler som primært er beregnet for utebruk, for eksempel elektriske scootere, kan derfor ikke tas med.


Sist oppdatert : 14.08.2019