Bysykkelen

I løpet av våren 2020 kommer de første nye bysyklene. Innen første halvår 2020 skal 750 elektriske bysykler være tilgjengelige på over 1400 ladepunkter spredt over hele Rogaland.

Last ned Kolumbus billett og prøv bysykkelen fra 3. februar

  

 

Se hvor ladestasjonene er og hvor mange sykler som er ledige i kartet under. Merk at det vil komme flere ladestasjoner etter hvert, og det vil ikke være sykler i stativene før 3. februar.

3. februar lanserer Kolumbus vår splitter nye bysykkel. Så lenge du har en gyldig billett i billettappen eller du jobber i en HjemJobbHjem-bedrift, kan du hente ut en bysykkel fra en ladestasjon og bruke den uten ekstra kostnad i en time.

I den forbindelse stenges den gamle bysykkelen ned fra og med mandag 20. januar. Fra den datoen vil du ikke kunne bruke den eksisterende bysykkelen lenger. Har du nylig kjøpt et abonnement, kan du ta kontakt med Kolumbus sitt kundesenter via kontaktskjema på nettsiden.

Slik bruker du den nye bysykkelen fra 3. februar:

Før du henter ut en sykkel

Du må bruke billettappen Kolumbus Billett for å kunne bruke bysykkelen. Kolumbuskortet kan altså ikke brukes. I menyen i billettappen velger du Bysykkel. Om du har en gyldig billett i appen, eller du jobber i en HjemJobbHjem-bedrift og har registrert deg med rett mobilnummer, vil du ha muligheten til å hente ut en ledig bysykkel fra en ladestasjon.

På farten

Når du har hentet ut sykkelen, kan du ha den i en time uten ekstra kostnad. Etter den første timen, koster det en krone i minuttet å bruke sykkelen. Du kan bruke den i maks tolv timer om gangen.

Husk at du er ansvarlig for å sykle forsvarlig og å overholde trafikkreglene, og sykkelen skal kun brukes i Rogaland.

Skal du sette fra deg sykkelen en liten stund, kan du låse den. Dette gjøres i billettappen. Bare pass på at du har strøm nok på mobilen til å låse sykkelen opp igjen.

Når du er ferdig

Du returnerer sykkelen til en ladestasjon ved å sette forhjulet inn i stativet. Stativet har en liten sensor som registrerer om sykkelen er returnert riktig. Du vil få en bekreftelse i billettappen om at sykkelen er returnert og turen avsluttet, men forsikre deg gjerne om at sykkelen faktisk er låst. Om ladestasjonen er full, kan du returnere sykkelen kostnadsfritt like ved ladestasjonen.

Må du returnere sykkelen langt fra en ladestasjon, kan du låse den og avslutte turen i billettappen, men merk at det da vil påløpe et tilleggsgebyr på 200 kroner.

Noe i veien?

Dersom sykkelen skulle bli ødelagt eller mistet mens du bruker den, blir du erstatningspliktig. Merk at du er ansvarlig for sykkelen fra den blir hentet ut av en ladestasjon og helt til den returneres igjen. Derfor fraråder vi deg å låne sykkelen til andre.


Sist oppdatert : 23.01.2020