Bysykkelen

I løpet av høsten 2019 kommer de første nye bysyklene. Innen utgangen av 2019 skal 750 elektriske bysykler være tilgjengelige på over 1400 ladepunkter spredt over hele Rogaland.

Med tiden vil du finne mer informasjon på denne siden om blant annet

  • Kart med oversikt over bysyklenes parkering
  • Brukerveiledning
  • Gode tips og råd

Den nye bysykkelen er forbedret på mange områder sammenlignet med den gamle:

Inkludert i Kolumbus-billetten

Fra høsten 2019 trenger du ikke å opprette en egen bruker for å bruke bysykkelen. Alt du trenger er en gyldig billett i Kolumbus' billett-app. Så lenge billetten din er gyldig, kan du hente ut en bysykkel fra ladestativet og ha den i en time. Etter den timen koster det 50 øre per minutt å ha bysykkelen. Er du ansatt i en HjemJobbHjem-bedrift og har registrert mobiltelefonnummeret i billettappen, kan du bruke bysykkelen også uten en gyldig billett.

Flere sykler flere steder

Den første leveringen av nye bysykler utgjør omtrent like stort antall som det finnes av gamle bysykler i Stavanger og Sandnes i dag. Tatt med at flere av de gamle bysyklene er inne til reparasjon til enhver tid, vil det effektivt være en økning i antall sykler tilgjengelig. Vi vil rulle ut enda flere sykler utover året, og innen 2019 er omme skal 750 bysykler være tilgjengelige på over 1400 ladepunkter spredt over hele Rogaland.

Bedre sykler

Den nye bysykkelen er bedre enn den gamle. Den har sterkere motor, så du kommer deg lettere opp bakkene i regionen. Den har momentsensor, for en mer behagelig start. Og uten en dyr skjerm og flere gir, blir den enda mer driftssikker og vil kreve atskillig færre verkstedbesøk enn den gamle sykkelen.

 

I mellomtiden kan du lese mer i disse sakene:


Sist oppdatert : 25.06.2019