Slipp rattet gjennom Ryfast

30. desember 2019 åpner Ryfast-tunnelen, og mange i Hjelmeland, Strand og Forsand vil reise til Nord-Jæren på en annen måte enn før. Her får du mye nyttig informasjon.

Rutetilbudet mellom Strandalandet og Nord-Jæren

Det vil være to ruter som går gjennom Ryfast-tunnelen mellom Nord-Jæren og Strandalandet: rute 100 og rute 101.
Rute 100 mellom Jørpeland og Stavanger vil gå fire ganger i timen mellom 06 og 08 om morgenen og bruker knappe en time på turen fra Direktør Sæthersgate i Jørpelandsvågen til Byterminalen i Stavanger (i normal trafikk når alle tunnelene er åpne).

Rute 101 tar deg direkte mellom Tau og Forus to ganger i timen mellom 05:52 og 07:22. Mellom Tau kai og Forus øst bruker bussen drøyt tre kvarter (i normal trafikk når alle tunnelene er åpne).

Vil du holde deg unna tunneler av ulike årsaker, vil hurtigbåten mellom Ryfylke og Stavanger fortsatt stoppe innom Tau på morgenen.

Hvordan kjøpe billett for å reise med Kolumbus?

Fra 1. januar 2020 vil det være ombordtillegg for alle bussene i Ryfylke Sør. Det betyr at om du betaler for bussbilletten med kontanter om bord koster det deg 20 kroner ekstra om du er voksen, og 10 kroner ekstra om du er barn, honnør, student eller vernepliktig.

Derfor anbefaler vi at du enten betaler med billettappen på din smarttelefon, eller med et Kolumbuskort.

Du kan også kjøpe billetter hos vår kommisjonær på Narvesen på Jørpeland (alle billetter unntatt enkeltbilletten), eller på billettautomaten som står utenfor kjøpesenteret på Tau.

Du kan reise med HjemJobbHjem-billetten på rutebussen gjennom Ryfast.

Å ta med sykkel på bussen

Det vil bli montert en sykkeltilhenger med plass til 24 sykler på enkelte busser som kjører rute 100 mellom Jørpeland og Stavanger. Her vil det være mulig å sette inn og ta ut sykler på Solbakk og på Byterminalen i Stavanger. Du kan se et bilde av sykkelhengeren under.

Du som passasjer er selv ansvarlig for å henge opp sykkelen forsvarlig med forhjulet i kroken i taket og med rammen festet til isoporstengene slik at syklene ikke dunker borti hverandre.

Fra 1. januar 2020 vil det koste like mye å ta med sykkelen på bussen som det koster å reise for barn/honnør/student, altså halv pris av voksenpris. I starten vil det ikke være mulig å kjøpe en periodebillett for sykkel, men i mellomtiden kan du kjøpe en periodebillett for barn og bruke den som billett for sykkelen.

Hva koster det meg?

Har du en vanlig 30-dagersbillett, sparer du 4 200 kroner på å ta bussen sammenlignet med bensin- eller dieselbil gjennom Ryfast-tunnelen. Se tabellen under for ulike reisemåter (tallene tar utgangspunkt i en voksen som reiser 40 ganger i måneden mellom Strandalandet og Stavanger, og at alle turer med bil skjer med autopass-avtale. Prisene gjennom Ryfast er basert på siste takstforslag):

Ferje med bensin- eller dieselbil i dag: 3740 kroner
Ferje med elbil i dag: 1870 kroner
Ferje uten bil i dag (Kolumbus kombibillett): 2100 kroner
Hurtigbåt Jørpeland - Stavanger i dag: 1801 kroner
Bensin eller dieselbil gjennom Ryfast f.o.m. 2020: 5360 kroner
Elbil gjennom Ryfast f.o.m. 2020: 2680 kroner
Buss med 30-dagersbillett gjennom Ryfast f.o.m. 2020: 1160 kroner
Buss med HjemJobbHjem-billett gjennom Ryfast f.o.m. 2020: 815 kroner

Gå til toppen.


Sist oppdatert : 20.04.2020