Bysykkelen
Du får tilgang til bysykkelen i billettappen vår.
Slik kommer du i gang:
- Last ned appen Kolumbus Billett.
- I menyen i billettappen velger du Bysykkel.
Første gang må du registrere telefonnummeret og betalingskortet ditt. - Du kan låse opp en sykkel om du a) har en gyldig billett i appen, eller b) betale ti kroner for å låse opp en sykkel
- Lokaliser en sykkel du vil bruke i kartet i appen, og lås den opp.
Bruker du sykkelen i mer enn 15 minutter med en gyldig billett, betaler du 1 krone i minuttet etter det første kvarteret. Låser du opp sykkelen for ti kroner uten billett, koster det 1 krone i minuttet fra første minutt.
PS: Jobber du i en HjemJobbHjem-bedrift og registrerer mobilnummeret ditt i billettappen, kan du bruke sykkelen kostnadsfritt i en time uten gyldig billett.
Her finner du bysyklene:
Se hvor det er ladestasjoner og ledige bysykler i kartet under. Husk at vi også har et kart i billettappen, og du må bruke billettappen for å låse opp sykkelen.
Når du tar en pause eller er ferdig med sykkelen:
- Skal du sette fra deg sykkelen en liten stund, kan du låse den. Dette gjøres i billettappen.
- Er du helt ferdig med sykkelen, parkerer du den i en ladestasjon ved å sette forhjulet inn i stativet.
- Stativet har en sensor som registrerer om sykkelen er returnert riktig. Du får bekreftelse i appen at sykkelen er returnert og turen avsluttet.
- Er ladestasjonen full, kan du sette sykkelen like ved ladestasjonen og avslutte turen i appen.
- Når du skal avslutte turen, kan du forsikre deg om at sykkelen er levert ved å sjekke om sykkellysene slukker. Gjør de det, er sykkelen levert.
- Må du forlate sykkelen langt fra en ladestasjon, kan du låse den og deretter avslutte turen i appen. Det koster deg 200 kroner.
På farten
Du kan bruke sykkelen i maks tolv timer om gangen, og den skal kun brukes i Rogaland.
Husk at det er ditt ansvar å sykle forsvarlig og å overholde trafikkreglene. Det er ikke lov til å sykle mer enn en person på sykkelen om gangen. Vi anbefaler at du bruker sykkelhjelm.
Du er ansvarlig for sykkelen
Dersom sykkelen skulle bli ødelagt eller mistet mens du bruker den, blir du erstatningspliktig. Merk at du er ansvarlig for sykkelen fra den blir hentet ut av en ladestasjon og helt til den returneres igjen. Derfor fraråder vi deg å låne sykkelen til andre. Du må ha fylt 16 år for å kunne leie bysykkelen.
Feil med sykkelen?
Opplever du feil med sykkelen, som for eksempel lite motorkraft eller ødelagte pedaler, setter vi stor pris på at du melder fra til oss. Dette gjør du enkelt ved å trykke på skiftenøkkelikonet i appen enten mens du har sykkelen eller etter at du har levert den.
Feil med leveringen?
Når du skal avslutte turen, kan du forsikre deg om at sykkelen er levert ved å sjekke om sykkellysene slukker. Gjør de det, er sykkelen levert.
Slukker ikke lysene og billettappen fortsetter å trekke penger? Det kan en sjelden gang skje at systemet ikke registrerer at sykkelen er levert. Da kan du ta kontakt med kundesenteret vårt på Facebook, telefon eller kontaktskjema, så kan de avslutte turen og refundere eventuelt feiltrukket beløp.
Sist oppdatert : 08.05.2024