Sanntidssystemet

Her får du informasjon om hvordan sanntidssystemet vårt fungerer.

Hva er det og hvordan virker det?

Du kan bruke sanntidssystemet på mange forskjellige måter. Du kan laste ned Kolumbus-appen til din smarttelefon, du kan søke opp sanntidsinformasjon på din datamaskin, eller du kan følge med på sanntidsskjermene på utvalgte holdeplasser. Du kan også oppleve sanntidssystemet når du er på bussen.

 

Forklaringer

  • Står det "ca" foran din avgang betyr det at systemet ikke har kontakt med bussen, og avgangstiden som vises er derfor den avgangstiden som står i rutetabellen

  • Står det "nå" betyr det at det er mindre enn ett minutt til bussen går fra holdeplassen


Sanntid på PC-en

Har du én eller flere faste holdeplasser, kan du sette opp dine egne sanntidsskjermer i resepsjonen på jobb, på skolepulten eller på kjøkkenbenken hjemme. Her kan du velge hvilke holdeplasser du ønsker informasjon fra.

Du kan også se hvor langt unna din buss er i vårt sanntidskart.


Sanntid på holdeplassen

På de mest brukte holdeplassene i Rogaland vil det bli satt opp skjermer med sanntidsinformasjon. Her får du kontinuerlige avgangstider for rutene som passerer holdeplassen. Du kan også trykke på en knapp ved siden av skjermen og få de neste avgangene opplest.


Sanntid på bussen

På bussen finner du universelt utformet sanntidsinformasjon, som gjør det enkelt for alle å reise, også dem som ikke er kjent i området, eller som ser eller hører dårlig.

Med sanntid om bord kan du følge med på en skjerm og se hvilke holdeplasser bussen stopper på underveis. Samtidig blir navnene på de ulike stoppestedene lest opp over høyttalerne underveis langs hele ruten.


Sist oppdatert : 28.06.2023