Øker antallet billettkontroller

Kolumbus øker nå antallet billettkontroller om bord på bussene og båtene. – Vi ønsker først og fremst å minne folk på at reisen ikke har blitt gratis, sier kommunikasjonssjef Grethe Skundberg.

Under covid-19 har det vært ekstra utfordrende å ha vektere som sjekker billetter om bord på bussene og båtene. Foreløpige tall viser at omtrent tolv prosent reiser uten gyldig billett. Nå tar Kolumbus grep.

– Jeg tror dette er en kombinasjon av flere ting. Noen tror kanskje det har blitt gratis med buss nå under pandemien, siden bussjåføren har vært utilgjengelig for passasjerene. Noen tenker kanskje også at siden så få andre betaler, så trenger ikke jeg heller, forklarer Skundberg.

Flere kontrollører
– I tillegg til å minne passasjerene på å kjøpe billett i våre informasjonskanaler, ser vi at kontroller om bord er det som fungerer best. De som ikke betaler trenger å se at det er en reell sjanse for å få gebyr, og derfor øker vi nå antallet billettkontroller drastisk, sier kommunikasjonssjefen.

Antallet reisende falt betydelig under pandemien, og Kolumbus har vært avhengige av krisepakker fra staten for å opprettholde driften.

– Nå som samfunnet vender tilbake til normalen og krisepakkene reduseres, er det ekstra viktig å få inn de billettinntektene vi kan slik at vi kan ha det gode tilbudet vi har.

Hver eneste krone passasjerene betaler for billetten går rett tilbake til kollektivtilbudet, understreker Skundberg.

 

Sist oppdatert : 22.09.2021