Kolumbus er klar for skolestart

Når skolene starter opp igjen etter sommerferien, er det mange som igjen skal reise samme vei på samme tidspunkt. Kolumbus har forberedt seg godt, og ber nå om hjelp fra reisende for å opprettholde smittevernstiltakene.

Pressemelding:

– Vår jobb er å gjøre det så trygt som mulig å komme seg til og fra skole og jobb, og da er vi er helt avhengig av hjelpen vi får fra de reisende til å holde avstand og spre seg godt om bord, sier kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus, Elisabeth Tostensen.

De første ukene etter skolestart er det mange elever som skal inn i nye rutiner.

– Vi har alle bussene ute og kjører i rushtid, og ofte er det noen avganger som fylles mer opp enn andre. Vi overvåker situasjonen nøye og setter inn tiltak som større busser ved behov, forklarer hun.

Hun oppfordrer også andre reisende om å gi plass til skoleelevene:
– Vi håper at mange av de som har mulighet til å reise utenom rush, spesielt de første ukene etter skolestart, velger å gjøre det. 

Vi er fortsatt i en pandemi og det derfor viktig å ta noen forhåndsregler:

  • Vær ute i god tid, slik at du kan velge å stå over en avgang
  • Benytt sitteplasser før ståplasser
  • Sykle eller gå om du har mulighet til det

Kolumbus har planlagt høsten godt. De har blant annet hatt et godt samarbeid med studentorganisasjonene for å sørge for at de nye studentene blir godt ivaretatt og kjent med reisetilbudet i regionen.

– Vi har tatt til oss tilbakemeldingene om at det er behov for mange avganger for studentene i løpet av fadderuken. Derfor har vi avsluttet ferierutene før studentene inntar campus. Nå har både jobbpendlere og studenter mange flere avganger å velge mellom, sier Tostensen

– I tillegg har vi satt opp ekstra avganger på kveldstid, etter at konserter og fadderprogram er avsluttet for kvelden. Med flere bysykler på fadderområdet bidrar vi også til at studentene får en god og bærekraftig start på semesteret, legger hun til.

Visste du at Kolumbus gir reisende mulighet til å sjekke hvor full bussen er, før de går om bord? Sanntidsappen har et ikon som enkelt viser deg hvor god plass det er om bord.


Sist oppdatert : 13.10.2021