Sikkerhet og oppførsel om bord

Sikkerhet er viktig om bord på våre busser og båter, og vi setter pris på god oppførsel blant våre reisende.

Setebelte: Det er påbudt å bruke sikkerhetsbeltet når det er montert i bussen. Glemmer du det, kan det koste deg 1500 kroner i bot.

Kryssing av veien: Husk å vente til bussen har kjørt før du krysser veien. Da kommer bussen seg raskere av gårde, og du blir mer synlig i trafikkbildet.

Bagasje i midtgangen: Vi ønsker at midtgangen holdes fri slik at passasjerer lettere kan passere. Derfor kan vi kun ta om bord to sykler, to barnevogner eller to rullestoler om gangen.

Sikre barnevogn/rullestol: Sett på bremsen, og om nødvendig hold den fast eller sikre den med festereimen om bord i bussen.

Pling når du skal av: Pling i god tid før du skal av. For å bremse ned på en forsvarlig måte, trenger sjåføren helst et par hundre meters varsel.

 

Se våre tegneserieruter om skikk og bruk om bord.

Det er strengt forbudt å røyke (både vanlige sigaretter, e-sigaretter og alle andre former for røyking) og å utføre hærverk av alle typer om bord på våre kjøretøy og fartøy.

Som grunnregel er det ikke tillatt å nyte mat og drikke som er sjenerende for andre passasjerer om bord. Med sjenerende kan vi for eksempel nevne mat som lukter mye eller drypper/drysser. En brødskive eller en kaffekopp er helt innenfor. Det er også verdt å nevne at det ikke er greit å ha skoene i setet.

Ellers gjenstår det å applaudere alle dere som hver dag bidrar til å skape gode reiseopplevelser for deres medpassasjerer.


Sist oppdatert : 23.06.2023