Stiim-app og personvern

For å kunne bruke Stiim må Kolumbus innhente og lagre enkelte personopplysninger om deg.

Formål

Det generelle formålet til Kolumbus og Stiim-appen er å stimulere til at flere reiser miljøvennlig og lar bilen stå.

Kolumbus behandler personopplysninger i Stiim-appen for å

 • verifisere at du er ansatt i en HJH-bedrift
 • la deg få opprette en brukerprofil
 • la deg delta i konkurranser, grupper og andre aktiviteter i appen. 
 • lagre data for at du skal kunne fortsette med din bruker i appen og ikke miste data hvis du bytter telefon eller reinstallerer Stiim.

Hvilke personopplysninger som behandles

Når du tar i bruk Stiim må du legge inn ditt telefonnummer. Vi sjekker ditt telefonnummer opp mot HjemJobbHjem-databasen for å verifisere at du er ansatt i en HjemJobbHjem-bedrift. Etter verifisering opprettes din profil i Stiim hvor vi innhenter følgende data om deg fra HjemJobbHjem:

 • Navn
 • E-postadresse
 • Mobiltelefonnummer
 • Navnet på bedriften du er ansatt i
 • Om du er HjemJobbHjem-ansvarlig i din bedrift

Vi samler også inn informasjon om aktiviteter du registrerer, medlemskap i grupper, bilder (valgfritt), deltakelse i konkurranser og eventuelle Stiim-roller (f.eks. om man er HjemJobbHjem-bedriftsansvarlig).

Handlinger du utfører i appen vil i visse tilfeller deles med andre:

 • Aktiviteter du utfører vil kunne sees av andre i gruppen. Eksempelvis er det synlig for eksisterende medlemmer at du har blitt medlem av gruppen og det er synlig for andre hvor mange poeng du har i konkurranser.
 • Aktiviteter som registreres i en bedriftsgruppe vil kunne vises på skjerm i lokalet til bedriften du er ansatt i.

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger i Stiim

Rettslig grunnlag for behandlingene av dine opplysninger nevnt ovenfor er at disse er nødvendige for å oppfylle avtalen som du som bruker av appen er part i (jf. GDPR Art. 6.1 bokstav b).

Tilgang til dine personopplysninger

Tilgangen til opplysninger om deg er begrenset. Vi utleverer ikke personopplysningene dine til en tredjepart så lenge vi ikke blir pålagt det av offentlige myndigheter, men vi deler anonyme data med tredjeparter/underleverandører.

Som registrert har du en rekke rettigheter iht. personvernregelverket, herunder rett til innsyn i og retting personopplysningene, dataportabilitet og sletting av opplysninger som er lagret om deg. Les mer om dine rettigheter under erklæringen personvern i Kolumbus sine tjenester.

Lagring og sletting

Informasjon du velger å dele i appen vil bli lagret i våre systemer.

Opplysningene dine blir lagret så lenge du har en Stiim-konto. Du kan når som helst velge å slette din bruker i appen. Dette kan utføres i appen under din profil ved å trykke «Slett bruker og all data». Ved å velge å slette din Stiim-konto, vil alle dine personopplysninger bli fjernet fra Stiims server umiddelbart.

Ved sletting av din Stiim konto vil kun data tilknyttet Stiim slettes. De data vi har innhentet fra HjemJobbHjem vil fortsatt være lagret i HjemJobbHjem-systemet.

App-tilganger

For at Stiim skal fungere må appen ha tilgang til enkelte funksjoner på din telefon. Enkelte funksjoner er også valgfrie. Du kan velge å skru av disse tilgangene, men enkelte funksjoner i Stiim vil da enten ikke være tilgjengelig eller ikke fungere som tiltenkt. Tilganger kan skrus av i din telefons innstillinger.

Stiim trenger følgende tilganger:

Internett: Tilkobling til internett via mobildata eller WiFi gjør det mulig å laste opp og ned nødvendig data for å bruke appen.

Stiim kan benytte følgende tilganger:

Kamera: Dette gjør det mulig for appen å bruke ditt kamera til å ta et bilde som du ønsker å legge inn som profilbilde, logo eller gruppebilde.

Bilder: Dette gjør det mulig for appen å hente bilder som du ønsker å legge inn som profilbilde, logo eller gruppebilde.

Varsel: Dette gjør det mulig for appen å sende deg varsel hvis du ønsker en vennlig påminnelse om å registrere aktivitet i appen, samt varsel ved gruppe- og konkurranseinvitasjon, og avsluttede konkurranser.

Statistikk

Vi ønsker å gjøre appen bedre, og bruker Google Analytics for å samle informasjon om bruk av appen. All data og bruksinformasjon er anonymisert og kan ikke knyttes til deg som enkeltperson eller bruker.


Sist oppdatert : 08.12.2022