Informasjonskapsler og personvern

Dette nettstedet bruker Google Analytics, som er en tjeneste for webanalyse levert av Google. Google Analytics bruker informasjonskapsler, som er tekstfiler som plasseres på din datamaskin.

Dette gjøres for å hjelpe nettstedet med å analysere hvordan brukerne anvender seg av nettstedet. Informasjonen som kapselen samler inn om din bruk (herunder din IP-adresse), sendes til Google og lagres på selskapets servere i USA. Google vil bruke denne informasjonen til å vurdere din bruk av nettsiden, lage rapporter til innehaveren av nettstedet om aktiviteten på nettstedet, og yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteten på nettstedet og bruken av internett. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom slike tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.


Google vil ikke sammenstille din IP-adresse med andre opplysninger Google måtte ha i sin besittelse. Du kan avvise bruken av informasjonskapsler på din maskin ved å justere de nødvendige innstillingene på nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at om du gjør dette, vil du kanskje ikke være i stand til å benytte nettstedets funksjonalitet i sin helhet. Ved å bruke nettstedet godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten og for det formålet som er beskrevet ovenfor.


Noen av våre sider bruker informasjonskapsler for å holde rede på at du har logget deg inn, slik at du ikke kontinuerlig må oppgi brukernavnet og passordet ditt når du navigerer rundt på nettstedet. (Informasjonskapsler er små filer som blir lastet ned til din datamaskin for å følge bevegelser på nettet.) De fleste nettlesere vil automatisk akseptere slike informasjonskapsler.


Nettstedet er programmert i EpiServer og bruker følgende informasjonskapsler:

  • .PreferredLanguage: ditt foretrukne språk (varer ett år)
  • .AspNet.Cookies: autentisering av skjema (varer ut sesjonen)
  • ASP.NET_SessionId: brukes av ASP.NET for å lagre unik identitet for sesjon (varer ut sesjonen)
  • _ga; brukes av Google Analytics for å identifisere unike brukere (varer to år)
  • _gat: brukes av Google Analytics for å regulere antallet prosesser for å sikre god brukeropplevelse (varer ti minutter)
  • _gid: brukes av Google Analytics for å skille mellom brukere (varer 24 timer)
  • ai_session: brukes av Microsoft Application Insights software for anonym sesjonsstatistikk (varer 30 minutter)
  • ai_user: brukes av Microsoft Application Insights software for anonym sesjonsstatistikk (varer 30 minutter)
  • _RequestVerificatoinToken: anonym antisvindel-cookie som hindrer uatorisert posting på nettside (varer ut sesjonen)

Du kan bestemme over informasjonskapslene. Du kan forandre innstillingene til nettleseren din til å godta informasjonskapsler, til at du blir underrettet når en informasjonskapsel er blitt innstilt eller til å avslå informasjonskapsler. Dersom du bestemmer deg for å avslå alle informasjonskapsler, kan du ikke delta i de av Kolumbus' tjenester som krever registrering for å delta. Det er mange kilder til tilleggsinformasjon om informasjonskapsler, og vi oppfordrer deg som er bekymret for bruk av informasjonskapsler, til å undersøke mer om emnet slik at du kan foreta en overveid beslutning om hvorvidt du ønsker å godta dem fra de ulike nettstedene.


Sist oppdatert : 07.06.2024