Soner

Her finner du svar på det du trenger å vite om soner.

Reiser du på tvers av flere soner, teller du med sonen du reiser fra, sonene du reiser gjennom og sonen du skal gå av i. Eksempel: Skal du reise fra Vikeså til Stavanger sentrum, starter du i Dalane, reiser gjennom Jæren og går av på Nord-Jæren. Da trenger du en billett som er gyldig i tre soner. Har du allerede en billett som er gyldig for sonen du reiser i, kan du skjøte på denne og kjøpe en ekstra billett for de andre sonene du skal reise i.

Bussens billettmaskin avleser alltid nøyaktig GPS-posisjon for hvilken holdeplass den til enhver tid befinner seg på. I grenseområder kan det bli justeringer av hvilken sone en holdeplass skal befinne seg i. Billettmaskinene vil imidlertid alltid være oppdatert i forhold til riktig sone.

Hvis det er flere forskjellige bussruter som kan benyttes fra A til B, skal billettprisen baseres på korteste reisestrekning, uavhengig av hvilken rute du velger å benytte deg av.

I Ryfylke beregnes takstene for hurtigbåt ut fra avstanden mellom de kaiene du reiser til og fra.

Takstene til og fra Byøyene/Hommersåk og Stavanger avviker fra hovedregelen. Her beregnes nemlig billettprisen på samme måte som det gjøres på bussreiser som har avreise og destinasjon i en og samme sone.


Sist oppdatert : 26.08.2021