Å kjøpe bussbilletter på nett

Brukertips, starthjelp og forklaringer.

På MinSide kan du sjekke saldoen på Kolumbuskortet og fylle det med Reisepenger eller billetter. Har du ikke Kolumbuskort, kan du kjøpe det på kolumbus.no, i et kundesenter eller i en billettautomat.


1. Velg Opprett ny bruker øverst på www.kolumbus.no og fyll inn dine personopplysninger. Trykk på aktiveringslenken i e-posten vi sender deg for å aktivere brukeren din. Logg deg inn på MinSide.


2. Velg Kjøp billett og trykk Legg til kort for å registre Kolumbuskortene du ønsker å fylle på og ha oversikt over.


3. Velg Kjøp billett for å kjøpe ulike dags- eller månedsbilletter, eller Fyll på for å fylle Reisepenger på Kolumbuskortet.


4. Trykk på Fullfør kjøp i handlekurven, velg Fortsett til betaling og betal med bankkortet ditt.


5. Reisepenger og billetter overføres til Kolumbuskortet og er normalt tilgjengelig til bruk innen to timer.


Fyll gjerne Reisepenger og andre billetter på samme Kolumbuskort. Du kan også kjøpe flere billetter om gangen. De nye aktiveres ikke før de gamle er utløpt.

  • 24-timersbillett
  • 7-dagersbillett
  • 30-dagersbillett
  • 365-dagersbillett
  • Ungdomsbillett
  • Kombibillett
  • Kombillett båt
  • Periodebillett båt

Du kan også fylle på Reisepenger, som du kan bruke til å betale billettene dine, på nett.

Enkeltbilletter for hurtigbåten til Ryfylke og for ferjerutene våre kjøper du på billetter.kolumbus.no.

Ungdomsbilletten gjelder over hele Rogaland. For å kjøpe en billett må du velge Ungdomsbilletten, og da slipper du å velge passasjerkategori og sonevalg.

Du kjøper billetter på nett i MinSide. Har du allerede en bruker i MinSide, logger du inn og velger Kjøp billett. Har du ikke registrert deg i MinSide, må du opprette en MinSide-bruker. Deretter velger du Kjøp billett.

Når du kjøper en billett i nettbutikken, blir du først spurt om å velge billettype. Velger du Ungdomsbillett eller Kombibillett, trenger du ikke foreta flere valg. Velger du andre billetter, må du også velge type reisende og hvilke soner du skal reise i. Disse valgene avgjør prisen på billetten. Sonekartet vårt finner du her.

For å fylle reisepenger på et Kolumbuskort, logger du først inn på Min Side her på nettsiden. Under Min Side, velger du 'Kjøp billett' og 'Fyll på reisepenger'. Her velger du hvilket kort du skal fylle på, og du får også opp status for kortet ditt (om du har aktive billetter eller reisepenger på det). Når du har valgt kort trykker du 'Fortsett'. Da kan du velge og fylle på reisepenger. Feltet for reisepenger er ferdigutfylt til 100,00 kroner. Klikk på dette feltet og skriv inn hvor mye du ønsker å fylle på. Så følger du kjøpsprosessen videre.

Ja, du har hele tiden full oversikt over hvor mye penger du har på kortet. Har du nettopp fylt på reisepenger, kan du også se at pengene er på vei til kortet. I nettbutikken har du også oversikt over hvor lenge det er igjen på periodebillettene dine.

Når du har fylt på reisepenger eller kjøpt en ny billett på Kolumbuskortet, tar det litt tid før du kan reise med dem. Billetten eller reisepengene vil ikke bli aktivert før du leser av kortet på en billettleser i bussen, og inntil da vil status være "på vei til kortet" i nettbutikken. Selv om det vanligvis er klart etter to timer, anbefaler vi at du fyller på kortet eller kjøper billett minst én dag før du skal reise. Dersom dine kjøpte billetter ikke er tilgjengelige etter tre virkedager, kan du heve kjøpet.

Ja. Billettene blir da liggende i kø, klare til å aktiveres når den aktive billetten går ut. Man kan maks ha seks billetter på Kolumbuskortet om gangen. 

Fyller du på Kolumbuskortet ditt med for eksempel flere Ungdomsbilletter, vil billetten som ligger i kø, aktiveres første gang du validerer den etter at den eksisterende billetten har gått ut. På den måten slipper du å huske å fylle på kortet ditt hver måned.

Vi gjør oppmerksom på fristen for overføring av kjøp i nettbutikken til Kolumbuskort er på seks måneder. Dette gjelder både for påfylling av reisepenger og ved kjøp av billett. Dersom det tar mer enn seks måneder fra du gjennomfører et kjøp i nettbutikken til Kolumbuskortet blir lest av på en av våre kortlesere, vil kjøpet forsvinne. Da må du ta med deg kvitteringen for kjøpet til et av våre kundesentre og deretter søke om refusjon for det aktuelle beløpet, eller du kan søke om refusjon her.

Fristen for overføring av kjøp i nettbutikken til Kolumbuskort er på seks måneder. Dette gjelder både for påfylling av reisepenger og ved kjøp av billett. Dersom det tar mer enn seks måneder fra du gjennomfører et kjøp i nettbutikken til Kolumbuskortet blir lest av på en av våre kortlesere, vil kjøpet forsvinne. Da må du ta med deg kvitteringen for kjøpet til et av våre kundesentre og deretter søke om refusjon for det aktuelle beløpet, eller du kan søke om refusjon her.

Vil du kjøpe billetter på nett, må du ha et Kolumbuskort. Kolumbuskortet kjøper du her på nettsiden, om bord, på billettautomater eller i et kundesenter. Når du har mottatt Kolumbuskortet ditt, kan du kjøpe billetter i MinSide.

Alle billettene som kjøpes, legges inn på ditt/dine Kolumbuskort. Ved å opprette en bruker, slipper du å fylle ut Kolumbuskort-nummeret hver gang du gjør et kjøp. Det gir deg også mulighet til å legge til flere kort på din bruker, og se kjøpshistorikken din.

Dersom du har flere kort og ønsker å endre beskrivelsen på disse etter at de er lagt inn i nettbutikken, kan du enkelt gjøre detunder Min profil på Min Side.

Om Kolumbuskortet ditt er ødelagt, er det ikke mulig å legge billetten over på kortet. Dersom dette skjer, må du ta en utskrift/kvittering med deg til et av Kolumbus' kundesentre for å få et nytt kort. Kolumbus kan ikke legge over billetten som ble forsøkt kjøpt, til et nytt kort, men du vil få beløpet refundert i etterkant ved å levere en søknad om refusjon.

Hvis det går for lang tid uten at du foretar deg noe i nettbutikken, kan du bli automatisk logget ut. Prøv å logge ut av MinSide, og logg inn på nytt.

Billetter til hurtigbåten til Ryfylke og til Kolumbus' ferjeruter kjøper du på billetter.kolumbus.no.


Sist oppdatert : 26.08.2021