Velkommen til Kolumbus

Vurderer du bussen som et alternativ til bilen? Her er noen nyttige praktiske tips til reisen. God tur!

Slik kjøper du billett

Når du reiser med Kolumbus, kan du kjøpe billetten din i mobil-appen Kolumbus Billett, legge den på et Kolumbuskort eller betale den med kort eller kontanter på billettautomater eller i et av våre kundesentre. Du kan også betale med kontanter om bord på bussen, men husk at du på Nord-Jæren og i Ryfylke Sør må betale et ombordtillegg hvis du betaler med kontanter om bord. 

Populært med billett i app
Stadig flere kjøper billetten sin i appen Kolumbus Billett. Da ligger billetten din på mobilen fra det øyeblikket du kjøper den. Du kjøper billetten med bankkort eller Vipps, og du reiser anonymt. Du kan vise billetten i offline modus, og du kan sende billetter til andre.

Reiser du jevnlig med tog, er det enklest for deg å kjøpe billett med mobilen. Da slipper du å validere Kolumbuskortet ditt om bord på en buss eller i et kundesenter før du går om bord i toget.

Her finner du alt du trenger å vite om hvordan du kjøper Kolumbus-billetter.

Billetter som passer deg

Vi har billetter tilpasset ulike behov. Hos oss får du blant annet enkeltbilletter og 24-timersbilletter, ungdomsbillett og 30- og 365-dagersbilletter. 365-dagersbilletten koster det samme som ti 30-dagersbilletter, så med den billetten får du to gratis reisemåneder på kjøpet.

Er du barn, student, honnør eller vernepliktig får du halv pris på alle bussbillettene våre. Her ser du en oversikt over alle billettene Kolumbus tilbyr.

Så enkelt finner du reiseruten din

For å planlegge hvordan du skal reise, anbefaler vi appen Kolumbus Reise. Her finner du både reiseplanlegger, som foreslår ruter og rutetider, og sanntid, som viser deg oppdatert informasjon om hvordan bussene ligger an i løypa.

Du kan også bruke reiseplanleggeren på nett eller sjekke bussens rutetider i rutetabellene.

For å finne din nærmeste holdeplass, er Google maps et fullgodt holdeplasskart.

Så gjenstår det bare å strekke ut armen når bussen kommer, og trykke på stoppknappen i god tid før du skal av. God tur med Kolumbus!


Sist oppdatert : 21.12.2020