Øyidyll på Lindøy

Har du en Kolumbus-billett gyldig på Nord-Jæren, kan du også reise med hurtigbåten til Hommersåk. Langs denne ruten kommer øyperlene på en snor.

Hvordan komme seg dit:

Ta hurtigbåten fra Stavanger og kaien like bak Magasin Blå. Langs denne ruten stopper båten innom flere flotte øyperler, og to av de fineste er Lindøy og Langøy. Lørdag og søndag kan du ta båten fra Stavanger 10:15, og være på Lindøy fra 10:33 til båten går tilbake igjen 14:32. Hvis du vil få med deg Langøy også, kan du gå av på Langøy først klokken 10:27, være der et par timer og så ta båten videre til Lindøy 12:27. Husk å heise den oransje blåsen når du skal reise fra øyene.

Sjekk rutetabellen for hurtigbåten til Byøyene her.

Om fotturen:

Turen rundt Lindøy er på 3,5 kilometer, og tar omtrent en time. Den er lettgått, og passer fint for barn og for barnevogn. Uansett hvilken sti du velger, kommer du alltid fram siden du er på en øy. Billedskjønn natur, flott utsikt, fine badeplasser, klatrejungel i skogen og en kjærlighetssti med en helt egen ja-benk venter deg på Lindøy. Har du med barn og ønsker at de skal gå en tur før dere tar pause, bør du ta rett til høyre etter kaien. Følg stien rundt øya, før du kommer til Sørvik hvor barna kan bade, herje i klatrejungelen og dere kan grille. Sjekk ut Stavanger kommunes nettsider for mer informasjon om Lindøy-turen.

Turen rundt Langøy er forholdsvis enkel, men passer ikke for barnevogn. Godt fottøy er anbefalt. Turen er på 3,8 kilometer og tar omtrent en time. Sjekk ut Stavanger kommunes nettsider for mer informasjon om Langøy-turen.


Sist oppdatert : 21.08.2019