Sonetillegg for HjemJobbHjem

Fra 23. oktober 2019 blir det sonetillegg på HjemJobbHjem-billetten. Fram til nå har de med kortest reisevei betalt mest per kilometer.

– I dag er det slik at de med HjemJobbHjem-billett som bor nærmest arbeidsplassen sin, betaler mest for jobbreisen. Med sonetillegget vil det fortsatt være over fire hundre kroner å spare per måned for en som reiser over tre soner eller mer sammenlignet med en 30-dagersbillett fra Kolumbus, understreker Kolumbus-direktør Odd Aksland.

Kort oppsummert vil HjemJobbHjem-billetten fortsatt koste 515 kroner for en sone (sone Nord-Jæren), og så blir det et tillegg på 300 kroner per ekstra sone. Altså 815 kroner hvis du skal reise fra og til en annen sone enn Nord-Jæren og 1115 hvis du reiser mellom tre og fem soner. Sonetillegget innføres fra og med 23. oktober 2019.

Sørger for fortsatt mobilitetsarbeid
– I tillegg til å gjøre prisingen mer rettferdig for kunden, svarer dette også på den økonomisk utfordring Kolumbus har. Økning i antallet togreisende med Kolumbus-billetter er en stor kostnad for oss, og jo flere som reiser med HjemJobbHjem-billetter, jo mer må vi betale til Jernbanedirektoratet, forklarer Aksland.

– Hvis vi ikke innfører sonetillegg, vil vi ikke ha midler til å gjennomføre andre mobilitetstiltak som vi mener er viktige for regionen vår, for eksempel bysykler og ordningen som tillater bruk av samme billett på buss og tog, legger Kolumbus-direktøren til.


Sist oppdatert : 02.10.2019