Simultansjakk på bussen

Intimsjakk fikk en ny betydning da Kolumbus og Sjakk-NM 2017 inviterte til simultansjakk i bussen mellom stormester Aryan Tari og ti heldige utvalgte i alle aldre.

Kolumbus er samarbeidspartner med Stavanger sjakklubb under Sjakk-NM 2017. Tirsdag 4. juli ble samarbeidet markert gjennom simultansjakk om bord i en buss. Ti personer, deriblant komiker Torolf Nedrebø, tidligere Viking-spiller Tom Sanne og tre barn (miniputter), fikk prøve seg mot stormester Aryan Tari. Tari er ranket som nummer fire i Norge.

– Jeg har aldri spilt sjakk i en buss før, og det var spennende. Men jeg er glad bussen stod i ro, ellers kunne vi fått problemer med brikker som hadde beveget seg, sier han og ler.

Tari slo alle i løpet av omtrent førti minutter, og siste spiller som stod igjen var Bjørn Røst.

– NM er en massemønstring med spillere i aldersforskjell på opptil 75 år fra eldste til yngste spiller. Spillere fra hele landet på mange ulike nivåer. NM i sjakk har alltid vært en stor breddesjakkmønstring, forteller sjakkekspert Hans Olav Lahlum til kolumbus.no.

Buss er viktig med norsk geografi
Lahlum er også Oppland SVs førstekandidat til Stortinget, og bruker samtidig anledningen til å gi sine betraktninger av framtidsbildet for kollektivtrafikk:
– Jeg tror nok at med den geografien vi har i Norge så er buss ganske viktig, fordi det er veldig mange steder hvor du ikke har mulighet til å kjøre bane eller på skinner.

– Det er klart, tog er en slags ryggrad eller hva du vil si i det nasjonale kollektivtransportsystemet, men så må det nødvendigvis bli ganske mye buss rundt omkring utover i distriktene, legger Lahlum til.

 


Sist oppdatert : 25.08.2017