– Jeg skal ha bil uten ratt og pedaler

Mandag ble traséen for Kolumbus' selvkjørende buss åpnet, og barna i Muldvarpen barnehage var tydelige på hvordan deres mobilitetsframtid ser ut.

Tolv barn fra Muldvarpen barnehage avdeling Froskene fikk æren av å være med på åpningen ved Tvedtsenteret på Forus. De åpnet sløyfebåndet, og fikk være med på den første turen med fylkesvaraordfører Marianne Chesak.

– Når dere er 18 år så er det ikke sikkert dere trenger å ta sertifikatet, for da vil det være så gode transportmuligheter på plass både til fritidsaktiviteter og jobb, sa Kolumbus-direktør Odd Aksland til barnehagebarna.

– Det var her det skjedde
– Vi i denne regionen lever i et samfunn med sterk og lang tradisjon for innovasjon og pionérvirksomhet. Fra ploger til roboter og nå til selvkjørende busser. Dette er begynnelsen på en spennende teknologisk reise der Rogaland får sitte i førersetet, eller faktisk passasjersetet i dette tilfellet, sa Marianne Chesak til humring og applaus fra de omtrent 60 frammøtte.

I 1896 ble den første bilen testet i London med en vandrende politimann i front med et rødt fareflagg. I 2018, 122 år etter, settes den selvkjørende bussen i trafikk, også denne med en del ekstra skilt og flagg.


Sist oppdatert : 21.08.2018