Rogaland er i bevegelse!

Flere og flere rogalendinger endrer reisevanene sine. Godt for framkommeligheten på veiene våre - og godt for kloden.

Sammenlignet med de seks første månendene i 2018 økte antallet bussreiser med 14,6 prosent første halvår 2019. Det betyr i snitt 7 800 flere bussreiser på Nord-Jæren - hver eneste dag. I tillegg er det en sterk økning i antall syklende og gående.

Stadig flere lar bilen hvilke av og til, og vi har spurt lokale profiler om hvordan de løser sin transporthverdag uten bil. Sjekk ut filmene!

Izabell finner inspirasjon når hun går eller tar bussen til studio.

Vloggeren Petter Hægland utfordret sine venner til et kappløp fra sentrum til Vaulen for å vise at det finnes mange gode alternativer til bilen.

I tråd med Paris-avtalen skal vi på Nord-Jæren kutte våre klimautslipp med 80 prosent innen 2030. Det er et bidrag til å overlevere en levedyktig klode til kommende generasjoner. For å klare dette må vi alle endre vaner.

Artisten Hanne Sørvaag bruker tiden på toget til å høre gjennom det hun har spilt inn i studio.

Artisten Janove liker å nyte det byen har å by på til fots.

Kjartan Skjelde lot jobbreisen være det viktigste da han skulle finne nye lokaler.

Forfatteren Tore Renberg mimrer tilbake til barndommen da det var stas med ny bil, men framhever at det er er andre tider nå og at vi må bruke hodet når vi velger transportmåte.

Den tidligere landslagsspilleren Brede Hangeland har byttet ut bilen med sykkelen og har et tips å dele med andre som ønsker å gjøre det samme.

Mange har allerede endret sine reisevaner - personer vi kan sammenligne oss med og ikke minst lære av. Kan de inspirere deg og hjelpe deg i gang med å gå, løpe, sykle, ta buss, tog eller båt litt oftere?


Sist oppdatert : 06.03.2020