Oppdag studentbyen Stavanger

Ny student i Stavanger? Her får du oversikt over gode tilbud og studentrabatter i byen.

– Stavanger har så mye å by på! Og det er en billig studentby, bare du vet hvor du skal gå, sier student Mille Isaksen (22).

I disse dager inntar tusenvis av ferske studenter Stavanger. Mille kommer fra Oslo og vet godt hvordan det er å være nyinnflyttet i byen. Men etter å ha studert i to år ved Universitetet i Stavanger (UiS) har hun fått god oversikt over billige steder og studentrabatter.

Se stor tipsoversikt lenger ned i nettsaken.

Billig månedskort
Rogalandstudentene nyter dessuten godt av landets billigste månedskort. For 300 kroner i måneden kan du reise så mye du vil med Kolumbus, hvor både buss, bysykkel, lokaltog og båt til byøyene er inkludert i billetten.

Mille studerer statsvitenskap ved UiS, og bor i sentrum. Hun har oppdaget at hun kommer seg raskest og smidigst til universitet ved å sykle.

– Jeg er blitt skikkelig glad i elsyklene til Kolumbus. Sykkelveien er veldig fin og det tar meg bare 18 minutter å komme frem til skolen, sier hun.

Med billett i Kolumbus-appen kan du låse opp bysykkelen i 15 minutter om gangen. Bruker du den mer enn et kvarter, betaler du én krone per minutt etter det første kvarteret. I dag er det 26 ladepunkter for elsykkel ved universitetet. Og i nær fremtid utvider Kolumbus tilbudet betraktelig, til hele 70 ladepunkter på 10 ulike lokasjoner på området.

Se hvordan du bruker bysyklene og kart over ladestasjoner her.

Spektakulære naturopplevelser
Noe av det beste Mille vet med Stavanger er at det er kort vei til kule naturopplevelser.

– Her har du helt crazy postkortnatur nært byen. Du kan for eksempel ta bussen til Sandnes og gå opp Dalsnuten. Ellers er det skikkelig hyggelig å sykle på byøyene og bade, grille eller spille volleyball. Sommerlandskapet er som tatt ut av en film!

– Jeg anbefaler også å dra til Solastranden. Folk reiser fra andre land for å se den. Det går også an å ta surfetimer der, tipser hun.

PS: Av og til er det best med bil. Kolumbus tilbyr bildelingsbiler for disse anledningene. Seks Kolumbus-biler er plassert utenfor hovedinngangen til Universitetet i Stavanger.

Så byen med nye øyne
– Da jeg ble student ble jeg kjent med en ny side av Stavanger. Det gjorde at jeg fikk en ny kjærlighet for byen, forteller Kristian Eiken (24).

Han er ekte «siddis» og har studert ved UiS i fire år, hvor han nå tar en master i endringsledelse. For Kristian var det som om hjembyen utvidet seg da han ble en del av studentmiljøet.

 

Spisesteder

Zouq:

Pakistansk restaurant i Pedersgata 4 som baserer seg på familieoppskrifter. Har mange gode vegetarretter til moderate priser.

Døgnvill Burger:

Døgnvill i Skagen 13 har saftige burgere og digge milkshakes, og gir 10 prosent rabatt på all mat og utvalgte drikkevarer til studenter.

Hekkan burger:

«Hekkan» er en av Stavangers mange kraftsalver, men er også navn på et burgersted hvor alt lages fra bunnen av. Her kan du nyte kvalitetsburgere til en rimelig penge. Har flere lokasjoner i Stavanger og Sandnes.

Noodle:

I Kirkegata 41 finner du Noodle Noodle som har god asiatisk mat som sushi, nudler og risretter til moderate priser.

Gådjå:

Etiopisk restaurant i Smedgata 7 med hyggelige priser. I 2021 vant spisestedet Tripadvisors Travelers’ choice-pris takket være gode anmeldelser fra besøkende.

Pizzabakeren:

Pizza er raskt, billig og veldig godt! Her får alle studenter stor pizza til 159 kroner mot fremvisning av gyldig studentbevis. De har flere lokasjoner i Stavanger.

Uteliv og konsertscener

Folken:

Folken åpnet dørene for studenter og andre i 1988. Huset i Løkkeveien har tre barer, tre scener og et stort kulturtilbud gjennom hele semesteret. Studentrabatt på alle varer.

Tappetårnet:

Tappetårnet er studentbaren på universitetet, drevet av og for studenter. Her finner du byens laveste fastpris på øl – kun 44 kroner. Baren er åpen hver torsdag fra klokken 17.00. Kommer du før kl 19.00 koster pilsen bare 36 kroner.

Hvordan komme seg dit: Fra sentrum kan du ta buss 6 mot Sandnes via UiS eller X60 mot Sandnes via SUS-UiS i cirka 15 minutter til UiS øst A. Gå deretter til Kjell Arholms gate 39.

Alf & Werner:

Livescene, nattklubb og lounge som holder til midt i sentrum. For studenter er det gratis inngang på torsdager og innen klokken 23.00 i helgene. 

Gossip:

Gossip spiller musikk fra 60-tallet og frem til 2000, og byr på gode drinker i sentrum. På onsdager har de studentvennlige priser.

Hanekam:

Midt i smørøyet av Stavangers fargegate ligger denne uhøytidelige kafeen og baren med studentpriser på drikke.

Tou scene:

En av landets største uavhengige kunst- og kulturinstitusjoner. Studentrabatt på de fleste arrangementer mot fremvisning av gyldig studentbevis.

Cementen:

Pub som også tilbyr foredrag, stand-up og konserter. Studentpris tilbys på utvalgte konserter. Utestedet var med i filmen «Mongoland» med Kristoffer Joner og Pia Tjelta fra 2001, som satte Stavanger på kartet som filmby.

Martinique:

Martinique bar er litt mer tilbaketrukket enn barene over og byr på quiz, shuffleboard, brettspill, sportlounge og konserter. Studentpris på utvalgte konserter.

Checkpoint Charlie:

Rockepuben ble etablert i 1987 og er kjent som en av Stavangers beste konsertscener. Studentpris på utvalgte konserter.

PS: Etter en sen natt ute, er det fint å kunne komme seg trygt hjem for en billig penge. Med studentbilletten til Kolumbus kan du reise både dag og natt.

Rute 2 mot Sandnes, 5 mot Tasta og Randaberg, 1 mot Hundvåg og X60 via universitetet går hele døgnet, hele uka. Natt til fredag og lørdag kjøres i tillegg en rekke nattbusser i ulike retninger fra Stavanger sentrum. Sjekk reiseplanleggeren i sanntidsappen eller kolumbus.no for å finne din rute.

Friluftsliv og trening

Stavanger turistforening:

Som medlem får du rabatter på overnatting og mat på 550 DNT-hytter landet rundt. Ungdomsmedlemskap koster 330 kroner (13-26 år) og gir deg blant annet hytteovernatting til halv pris, rabatt på turutstyr, fellesturer, kurs og friluftsarrangementer.

Svømmeanlegg i Stavanger kommune:

Glad i å svømme? Stavanger byr på både innendørssvømming i Stavanger svømmehall og utendørsvømming i Gamlingen svømmeanlegg. En enkeltbillett koster 50 kroner for studenter, klippekort koster 400 kroner og halvårskort 860 kroner.

Hvordan komme seg dit: Fra sentrum kan du ta buss 4 mot Madlakrossen via SUS-Tjensvoll i cirka ti minutter til Solveig Bergsliens gate. Gå i fire minutter til du kommer til Mosvangen 18. Du kan også ta buss X60 mot Sandnes via SUS-UiS til Mosvangen camping.

Rush trampolinepark:

Innimellom trenger man et avbrekk fra pensum og å gjøre noe helt annet. Hva med å ta kollokviegruppen til nye høyder? På tirsdager får studenter 1 time hopping for 110 kroner per person ved fremvisning av gyldig studentbevis.

Hvordan komme seg dit: Fra sentrum kan du ta buss 3 mot Forus via Stavanger eller buss X60 mot Sandens via SUS-UiS i cirka en halvtime til National Oilwell Varco A. Gå til Lagerveien 13.

Rogaland Aktiv:

Liker du utendørsaktiviteter eller har lyst til å lære? Få 20 prosent rabatt på kurs og turer med kajakk, sykkel, rulleski og kite.

SiS sportssenter:

Stort treningssenter hvor du kan benytte deg av både gruppetimer, klatring og buldring for 249 kroner per måned med 12 måneders bindingstid.

Hvordan komme seg dit: Fra Stavanger sentrum kan du ta buss 6 mot Sandnes via UiS eller buss X60 mot Sandnes via SUS-UiS i cirka 15 minutter til UiS øst A. Gå til Rennebergstien 24.

Kultur og sport

Kino:

På ODEON Kino i Stavanger og Sandnes kan du se rykende ferske filmer til 95 kroner per studentbillett.

Sandnes kulturhus:

I Sandnes kulturhus kan du gå på danseforestillinger, foredrag, kino, teater og utstillinger, og på flere av arrangementene er det studentrabatt. Torsdag 25. august kan du for eksempel se dokumentaren om Karpe, «VEGG VEGG VEGG».

Stavanger konserthus:

Stavanger konserthus byr på mye forskjellig i høst, og flere arrangementer har studentrabatt. I september kan du for eksempel oppleve Spårtsklubben Live og komiker Are Kalvøs show «Are Kalvø – toppar VG-lista».

Rogaland teater:

På Rogaland teater betaler studenter bare 150 kroner for en billett. Ligger i Teaterveien 1.

Lucky Bowl:

Lucky Bowl Mariero har 2 for 1 for studenter alle dager utenom fredag og lørdag mot fremvisning av gyldig studentbevis. Tilbudet gjelder 2 serier for prisen av 1 på drop-in. De har også dart, shuffleboard og lasertag.

Hvordan komme seg dit: Fra sentrum kan du ta buss 2 mot Sandnes via Stavanger-Varatun eller buss 3 mot Forus i 13 minutter via Stavanger til Mariero A. Gå deretter til Langflåtveien 29.

SR-Bank arena:

Hjemmearenaen til fotballaget Viking tar 15.300 tilskuere – så her kan du virkelig kjenne på stemningen. Studenter får rabatt på billetter til kamper og kan også kjøpe rabattert sesongkort til 1900 kroner.

Hvordan komme seg dit: Fra sentrum kan du ta buss 2 mot Sandnes via Stavanger-Varatun eller buss 3 mot Forus via Stavanger i cirka 20 minutter til Gauselvågen A. Du kan også ta tog 59 mot Skeiane fra Stavanger sentrum i syv minutter til Jåttåvågen stasjon. Gå deretter til Jåttåvågveien 11a.

PS! Med Kolumbus-billetten er lokaltog inkludert.

Arkeologisk museum:

Dette er det perfekte museet for deg som vil «oppleve» vikingtiden. Her kan du blant annet se flotte skatter som vikingene tok med seg hjem fra tokt.

Museum Stavanger:

Hos Museum Stavanger (MUST) kommer du gratis inn på åtte museer med samme billett:
IDDIS Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkmuseum, Utstein kloster, Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum, Holmeegenes, Ledaal og Breidablikk samt Stavanger maritime museum.

Rogaland kunstsenter:

Kunstsenteret tilbyr foredrag, arrangementer og samtidskunstutstillinger. Som student får du gratis inngang på en rekke arrangementer og utstillinger. Fra 18. juni til 14. august kan du se Vestlandsutstillingen 2022 - «Monument».

Studio17:

Studio 17 er et selvstendig galleri for samtidskunst på Nytorget som er gratis å besøke. Fra starten i 2013 har det blitt drevet av kulturarbeidere på dugnadsbasis. Her finner du både etablerte og nye kunstnere som vil teste ut nye prosjekter.

Norsk oljemuseum:

Vil du lære om hvordan oljevirksomheten er blitt landets viktigste industri? En billett på oljemuseet koster bare 75 kroner for studenter. I tillegg til utstillinger har museet interaktive installasjoner og filmer.


Sist oppdatert : 19.10.2022