Nye teknologikrav

Skal du reise digitalt, stilles det visse sikkerhetskrav til teknologien du bruker. Dette handler særlig om hvor ny eller gammel smarttelefonen din er.

For å kunne reise med billetten på mobiltelefonen, må du laste ned vår billett-app.

Krav til operativsystemet
Det stilles visse teknologikrav til å bruke billett-appen vår. For det første har vi et minstekrav når det kommer til operativsystem: Apple iOS versjon 9, og Android versjon 4.4.

Årsaken til dette kravet er todelt. For det første er det vanskelig å levere trygge og sikre apper til gamle operativsystemer. Google, som lager Androids operativsystem, supporterer ikke lenger Android 4.1 (ref. https://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history). Det vil si at de blant annet ikke lenger tilbyr sikkerhetsoppdateringer. Kjente, men ikke utbedrede sikkerhetshull kan dermed bidra til misbruk av vår app. Dette er hovedgrunnen til at vi krever Android 4.4 eller nyere.

Den andre årsaken er at en app for et gammelt operativsystem er såpass ulik en app for et nyere operativsystem at det kreves to utviklingsløp. Kolumbus kan ikke forsvare økonomien i dette.

Merk at du må ha Android versjon 5.0 eller nyere for å legge til et nytt bankkort eller å legge til telefonnummer for bruk av HjemJobbHjem-billetten.

Krav til betalingssikkerhet
I tillegg stiller betalingsleverandøren, i vårt tilfelle Nets, visse sikkerhetskrav til hvordan betalingen gjennomføres i appen. I den nye billett-appen har 3D Secure, som vil si BankID for de aller fleste, vært standard siden den ble lansert i november i fjor.

Vår billett-app er tilgjengelig for nedlasting i App Store for iPhone og i Google Play for Android.


Sist oppdatert : 07.11.2018