Gatekunstbusser inntar Stavanger

Verdenskjente gatekunstnere har gjort om åtte Kolumbus-busser til rullende Nuart-kunstverk, som i disse dager settes inn i ordinær rutetrafikk på Nord-Jæren.

Det er gatekunstnerne Ernest Zacharevic, Martin Whatson, Add Fuel og Hama Woods som har dekorert totalt åtte Kolumbus-busser med fire ulike design.

Med de rullende kunstverkene som bussene representerer, fraktes gatekunsten rundt i Stavanger-regionens gater. På den måten blir kunsten mer tilgjengelig for folk flest og enda flere får oppleve Nuart.

Gatekunstbussene er et resultat av et samarbeid mellom Kolumbus og Nuart, som har brakt kunst ut i Stavangers gater siden 2001. Bussene settes inn i ordinær rutetrafikk rundt festivalstart 10. september.

Ernest Zacharevic inviterer til lek og moro

Litauiske Ernest Zacharevic hyller barns evne til å leke og finne utfordringer i de fleste situasjoner med sitt lekne bussdesign. Han har også hentet inspirasjon fra den nederlandske kunstneren Piet Mondrian, som er kjent for sin verk bestående av rektangulære former av rødt, gult, blått eller svart, skilt fra hverandre av tynne, svarte linjer.

Gatekunstbusser med Ernest Zacharevic-design.

Add Fuel blander norske og portugisiske tradisjoner

I sitt design har portugisiske Add Fuel brukt elementer fra tradisjonelt portugisisk flisedesign kombinert med rosemalingsmønstre fra Rogaland. 

 Gatekunstbuss med Add Fuels design.

Martin Whatsons muntre og fargerike buss

Martin Whatson er kjent for å binde sammen ulike materialer, bakgrunner, motiver og menneskelig interaksjon. Det har han også gjort med gatekunstbussene, hvor mannen som finnes i designet, avdekker en muunter og fargerik buss under en grå og kjedelig betongbuss.

Les intervjuet vårt med Martin Whatson, hvor han forteller mer om samarbeidet med Kolumbus og Nuart.

Gatekunstbusser med Martin Whatson-design.

Hama Woods' ekorn blir snart å se i gatene

Hama Woods’ verk viser ærbødighet overfor naturen og oppfordrer mennesker til å tenke over konsekvensene av valgene man tar. Hennes gatekunstbusser er fortsatt under produksjon, og vi publiserer bilder av dem straks de er på veien. 


Sist oppdatert : 25.08.2017