Gåing på 1 – 2 – 3

1. Begynn i det små

Det kan oppleves litt uoverkommelig å skulle bytte ut hele bussturen med en gåtur. Derfor er det lurt å begynne i det små. Gå av en eller to holdeplasser før dit du egentlig skal, og gå det siste kvarteret. Eller du kan teste å gå til jobb en dag i uken, i stedet for alle? Helsegevinsten er stor selv om du begynner med små endringer.

2. Tid brukt når du går, er tid du får

Ofte er tiden det tar å gå, den viktigste grunnen til at folk velger gåingen bort. Men husk: tid brukt på å koble ut og slappe av, er ikke sløsing av tid. I dagens informasjonssamfunn er avkobling noe mange opplever å få for lite av. Gåing kan være en god måte å gi seg selv nødvendige pauser fra informasjonsstrømmen på. Se på omgivelsene rundt deg når du går, heller enn på en skjerm. En ting er din egen sikkerhet som myk trafikant, men du oppnår også større helsegevinster ved å la blikket hvile på omgivelsene istedenfor på skjermen. 

3. Få bedre konsentrasjon og hukommelse

Vit at du gjør underverker både for kroppen og hjernen din når du går. Forskning viser at selv korte gåturer har en betydelig positiv effekt på de kognitive delene av hjernen. Det betyr forbedret konsentrasjonsevne, hukommelse og psykisk helse generelt. Gåing øker også blodstrømmen til hjernen og frigjør endorfiner. Det øker følelsen av lykke og lindrer smerter.


Sist oppdatert : 25.08.2021