Betal bare for faktiske reiser

Synes du det er dumt å betale for et månedskort når du har hjemmekontor og sykler iblant? Med den nye billettløsningen fra Kolumbus betaler du kun for de reisene du faktisk foretar.

Korte reiser koster mindre enn lange og du får rabatt når du reiser mye. Og kanskje best av alt: du betaler ikke mer enn du ville gjort med de tradisjonelle billettene våre. Så om du reiser betydelig mer enn du pleier en helg, vil maksprisgarantien gjøre at du uansett ikke betaler mer enn en 24-timersbillett ville gjort.

Tilpasset av-og-til-reisende
Fram til nå har det vært billigst per tur om en reiser kollektivt hver dag. Periodebillettene har ikke vært gunstige for de som ønsker å reise kollektivt av og til. Noen dager har en kanskje hjemmekontor, og når solen skinner ønsker en å velge sykkelen. Skal en rett videre til hytta fra jobb kan det hende en velger bilen. Med tradisjonelle enkeltbilletter blir de sporadiske bussturene dyre.

En annen uheldig konsekvens av det tradisjonelle billettsystemet er at den slår urettferdig ut for enkelte. Det har kostet like mye å reise fra Strømsbrua til Stavanger sentrum som å reise mellom Sandnes og Randaberg. Har du reist en kort distanse men over en sonegrense, har prisen blitt uforholdsmessig høy.

Betal bare for faktiske reiser
Med den nye billettløsningen, kan du velge sykkelen eller hjemmekontoret uten å få dårlig samvittighet for at pengene forsvinner til ingenting. Den sørger også for en rettferdig prising, slik at de som reiser fra Strømsbrua til sentrum betaler mye mindre enn de som reiser fra Sandnes til Randaberg, helt uavhengig av sonegrenser.

Så lurer du kanskje på om dette gjør at Kolumbus kan se hvor du reiser? Det er riktig at appen lagrer hvor du går på og av bussen, men det lagres kun på din telefon og sendes ikke til Kolumbus. Alt som sendes til oss er hvor langt du har reist, hvilket transportmiddel du har vært på (ikke rutenummer), hvilken takstsone (type Nord-Jæren) og omtrentlig klokkeslett for reisene dine. Altså vet vi ingenting om hvilke stoppesteder du har reist mellom.

Hvis du vil prøve ut løsningen, kan du lese mer om hvordan den fungerer her.


Sist oppdatert : 10.01.2024