Åpnet sykkelhotell

Onsdag 6. mars 2019 åpnet Kolumbus, Bymiljøpakken og Bane NOR sykkelhotell på både Stavanger stasjon og på Mariero stasjon. Målet? Å gjøre det lettere å sette bilen hjemme.

Gjennom å betale 50 kroner i måneden, får du tilgang til en trygg og tørr parkeringsplass for sykkelen din, med kameraovervåkning og mulighet for å oppbevare hjelm og å lade sykkelbatteriet ditt.

Det beste alternativet til privatbilen innebærer i mange tilfeller flere enn et transportmiddel. Og sykkelen kan være en verdifull brikke i dette. For eksempel kan du sykle fra hjemmet til togstasjonen, og ta toget til jobb.

Sikkerhet er ofte det som setter kjepper i spilene, og med sykler til flere titalls tusen er det mange som ikke tør la sykkelen stå ubevoktet og utsatt for hærverk og tyveri. 

Du får tilgang til sykkelhotellet ved å laste ned mobilappen Bane NOR parkering, og å abonnere. Det koster 50 kroner for 30 dager, og sykler du 15 ganger i uken tilsvarer det en døgnpris på to kroner. Du låser opp hotellet med appen.

På Stavanger stasjon er det plass til 42 sykler, og på Mariero 36. Det er avsatt egne plasser til elsykler, og det er også plass til cargosykler. Populariteten til disse to hotellene vil avgjøre om det skal bygges flere sykkelhoteller andre steder.


Sist oppdatert : 28.10.2019