Kolumbuskort og reisepenger

Kolumbuskortet er et plastkort som du kan fylle med billetter eller reisepenger. Du kan betale for reisen din med Kolumbuskort på buss, tog og båt.

 1. Bestill Kolumbuskort.
 2. Motta kortet i posten etter omtrent to uker.
 3. Fyll på kortet.
 4. Les av kortet om bord på buss eller båt, eller på våre billettautomater.

Kjøp det
• på et av våre kundesentre.
• i billettautomatene.
• om bord i bussen og båten.
• hos Entur på Stavanger stasjon.
• hos Joker Brustadbua Sola, Ruten og Haraldsgaten i Haugesund, eller
• bestill det på nett.

Kortet koster 50 kr.

Bestill Kolumbuskort

Kolumbuskortet kan fylles med både periodebilletter og Reisepenger. Dersom du har fylt på begge deler, er det alltid periodebilletten som registreres når du validerer kortet på kortleseren om bord.

Du kan se en oversikt over våre billetter og priser her.

Du fyller kortet ditt med periodebilletter her:

 • på nett i MinSide
 • i et kundesenter
 • hos Entur på Stavanger stasjon
 • i Narvesen-kiosker (på Kilden, Solakrossen, Ruten i Sandnes, Egersund og Haraldsgaten i Haugesund)
 • på en billettautomat (se kart over billettautomatene her)
 • om bord på bussen og båten (ikke toget).

Husk at billetten koster 20 kr ekstra for voksne og 10 kr ekstra for student/vernepliktig hvis du fyller på Kolumbuskortet om bord på bussen.

Du får ikke kjøpt enkeltbillett på nett, i kundesentrene, i kioskene eller hos Entur. Enkeltbilletten selges i app, om bord i bussen og båten og på våre billettautomater.

Reisepenger fungerer som et klippekort, og betaler du billetten med reisepenger, slipper du å ha med deg kontanter.

Reisepenger kan brukes som betalingsmåte på buss, tog og båt.

Betaler du billetten med reisepenger, slipper du ombordtillegget på bussen. Togbillett kan kjøpes med reisepenger om bord på toget. Betaler du med reisepenger på toget, må du betale ombordtillegg.

Du kan registrere en fast reisestrekning på Kolumbuskortet ditt dersom du betaler med reisepenger. Da slipper du å henvende deg til sjåføren hver gang du går om bord og kan validere kortet ditt på en billettleser. Fast reisestrekning registrerer du om bord i bussen eller i et av våre kundesentre.

Dersom du ikke har registrert en fast reisestrekning, eller skal betale andre reiser enn din faste reisestrekning, henvender du deg til sjåføren og forteller hvor langt du skal reise. Husk at om du kjøper en enkeltbillett med reisepenger og bytter buss hvor du leser av kortet, vil du ikke bli trukket en ny enkeltbillett på neste buss men heller bruke samme som du kjøpte i starten av reisen din (dersom du er innenfor tidsrommet og sonen billetten er gyldig i).

Bedrifter kan opprette Bedriftskonto for å betale for reisene til personer tilknyttet bedriften.

Reisepenger-rabatt på båt

Du får 17 prosent rabatt på enkeltbillett og 50 prosent rabatt for bil på Vassøyferja, kombibåten til Lysefjorden og båten til Utsira. På hurtigbåten til Ryfylke får man 25 prosent rabatt på enkeltbillett voksen. Det gis ingen rabatt på bussreiser ved betaling med Reisepenger.

Betaler du med Reisepenger som du har fylt på Kolumbuskortet ditt, vil du kunne se saldoen din når du validerer kortet om bord på alle busser og båter, på papirkvitteringen fra sjåføren eller kundesenteret, i billettautomatene og i nettbutikken.

Dersom du har registrert Kolumbuskortet ditt i MinSide, kan du selv sperre kortet ditt der. Du kan også kontakte kundesenteret vårt på telefon 51 92 52 00 for hjelp.

For å overføre restbeløpet fra et sperret kort må du komme innom et kundesenter og vise gyldig legitimasjon. 

Se våre regler og vilkår for refusjon av tapte, ødelagte eller frastjålne kort og billetter.

Spørsmål? Se våre ofte stilte spørsmål om Kolumbuskort.

Ofte stilte spørsmål om nettbutikken

På MinSide kan du sjekke saldoen på Kolumbuskortet og fylle det med Reisepenger eller billetter. Har du ikke Kolumbuskort, kan du kjøpe det på kolumbus.no, i et kundesenter eller i en billettautomat.


1. Velg Opprett ny bruker øverst på www.kolumbus.no og fyll inn dine personopplysninger. Trykk på aktiveringslenken i e-posten vi sender deg for å aktivere brukeren din. Logg deg inn på MinSide.


2. Velg Kjøp billett og trykk Legg til kort for å registre Kolumbuskortene du ønsker å fylle på og ha oversikt over.


3. Velg Kjøp billett for å kjøpe ulike dags- eller månedsbilletter, eller Fyll på for å fylle Reisepenger på Kolumbuskortet.


4. Trykk på Fullfør kjøp i handlekurven, velg Fortsett til betaling og betal med bankkortet ditt.


5. Reisepenger og billetter overføres til Kolumbuskortet og er normalt tilgjengelig til bruk innen to timer.


Fyll gjerne Reisepenger og andre billetter på samme Kolumbuskort. Du kan også kjøpe flere billetter om gangen. De nye aktiveres ikke før de gamle er utløpt.

 • 24-timersbillett
 • 7-dagersbillett
 • 30-dagersbillett
 • 365-dagersbillett
 • Ungdomsbillett
 • Kombibillett
 • Kombillett båt
 • Periodebillett båt

Du kan også fylle på Reisepenger, som du kan bruke til å betale billettene dine, på nett.

Enkeltbilletter for hurtigbåten til Ryfylke og for ferjerutene våre kjøper du på billetter.kolumbus.no.

Du kjøper billetter på nett i MinSide. Har du allerede en bruker i MinSide, logger du inn og velger Kjøp billett. Har du ikke registrert deg i MinSide, må du opprette en MinSide-bruker. Deretter velger du Kjøp billett.

Når du kjøper en billett i nettbutikken, blir du først spurt om å velge billettype. Velger du Ungdomsbillett eller Kombibillett, trenger du ikke foreta flere valg. Velger du andre billetter, må du også velge type reisende og hvilke soner du skal reise i. Disse valgene avgjør prisen på billetten. Sonekartet vårt finner du her.

For å fylle reisepenger på et Kolumbuskort, logger du først inn på Min Side her på nettsiden. Under Min Side, velger du 'Kjøp billett' og 'Fyll på reisepenger'. Her velger du hvilket kort du skal fylle på, og du får også opp status for kortet ditt (om du har aktive billetter eller reisepenger på det). Når du har valgt kort trykker du 'Fortsett'. Da kan du velge og fylle på reisepenger. Feltet for reisepenger er ferdigutfylt til 100,00 kroner. Klikk på dette feltet og skriv inn hvor mye du ønsker å fylle på. Så følger du kjøpsprosessen videre.

Ja, du har hele tiden full oversikt over hvor mye penger du har på kortet. Har du nettopp fylt på reisepenger, kan du også se at pengene er på vei til kortet. I nettbutikken har du også oversikt over hvor lenge det er igjen på periodebillettene dine.

Når du har fylt på reisepenger eller kjøpt en ny billett på Kolumbuskortet, tar det litt tid før du kan reise med dem. Billetten eller reisepengene vil ikke bli aktivert før du leser av kortet på en billettleser i bussen, og inntil da vil status være "på vei til kortet" i nettbutikken. Selv om det vanligvis er klart etter to timer, anbefaler vi at du fyller på kortet eller kjøper billett minst én dag før du skal reise. Dersom dine kjøpte billetter ikke er tilgjengelige etter tre virkedager, kan du heve kjøpet.

Ja. Billettene blir da liggende i kø, klare til å aktiveres når den aktive billetten går ut. Man kan maks ha seks billetter på Kolumbuskortet om gangen. 

Fyller du på Kolumbuskortet ditt med for eksempel flere Ungdomsbilletter, vil billetten som ligger i kø, aktiveres første gang du validerer den etter at den eksisterende billetten har gått ut. På den måten slipper du å huske å fylle på kortet ditt hver måned.

Vi gjør oppmerksom på fristen for overføring av kjøp i nettbutikken til Kolumbuskort er på seks måneder. Dette gjelder både for påfylling av reisepenger og ved kjøp av billett. Dersom det tar mer enn seks måneder fra du gjennomfører et kjøp i nettbutikken til Kolumbuskortet blir lest av på en av våre kortlesere, vil kjøpet forsvinne. Da må du ta med deg kvitteringen for kjøpet til et av våre kundesentre og deretter søke om refusjon for det aktuelle beløpet, eller du kan søke om refusjon her.

Fristen for overføring av kjøp i nettbutikken til Kolumbuskort er på seks måneder. Dette gjelder både for påfylling av reisepenger og ved kjøp av billett. Dersom det tar mer enn seks måneder fra du gjennomfører et kjøp i nettbutikken til Kolumbuskortet blir lest av på en av våre kortlesere, vil kjøpet forsvinne. Da må du ta med deg kvitteringen for kjøpet til et av våre kundesentre og deretter søke om refusjon for det aktuelle beløpet, eller du kan søke om refusjon her.

Du kjøper billetter på nett i MinSide. Har du allerede en bruker i MinSide, logger du inn og velger Kjøp billett. Har du ikke registrert deg i MinSide, må du opprette en MinSide-bruker. Deretter velger du Kjøp billett.

Alle billettene som kjøpes, legges inn på ditt/dine Kolumbuskort. Ved å opprette en bruker, slipper du å fylle ut Kolumbuskort-nummeret hver gang du gjør et kjøp. Det gir deg også mulighet til å legge til flere kort på din bruker, og se kjøpshistorikken din.

Dersom du har flere kort og ønsker å endre beskrivelsen på disse etter at de er lagt inn i nettbutikken, kan du enkelt gjøre detunder Min profil på Min Side.

Hvis det går for lang tid uten at du foretar deg noe i nettbutikken, kan du bli automatisk logget ut. Prøv å logge ut av MinSide, og logg inn på nytt.

Billetter til hurtigbåten til Ryfylke og til Kolumbus' ferjeruter kjøper du på billetter.kolumbus.no.


Sist oppdatert : 25.11.2020