Kolumbuskort og reisepenger

Kolumbuskortet er et plastkort som du kan fylle med billetter eller reisepenger. Du kan betale for reisen din med Kolumbuskort på buss, tog og båt.

 

  1. Bestill Kolumbuskort.
  2. Motta kortet i posten etter en uke.
  3. Fyll på kortet.
  4. Les av kortet om bord på buss eller båt, eller på våre billettautomater.

Slik kjøper du Kolumbuskort

Kjøp det
• på et av våre kundesentre.
• i billettautomatene.
• om bord i bussen og båten.
• hos Entur på Stavanger stasjon.
• hos Narvesen på Kilden, Solakrossen, Ruten, Nærbø, Egersund, Flotmyr og Haraldsgaten i Haugesund.
• hos Mix Varhaug, eller
• bestill det på nett.

Kortet koster 50 kr.

For å kunne bruke personlige billetter, trenger du et Kolumbuskortet med navn og fødselsdato på. Disse kortene kan kun kjøpes på nett og i kundesentrene våre.

Bestill Kolumbuskort

Slik bruker du Kolumbuskortet

Kolumbuskortet kan fylles med både periodebilletter og Reisepenger. Dersom du har fylt på begge deler, er det alltid periodebilletten som registreres når du validerer kortet på kortleseren om bord.

Du kan se en oversikt over våre billetter og priser her.

Fylle billetter på Kolumbuskortet

Du fyller kortet ditt med periodebilletter på nett i MinSide, i et kundesenter, hos Entur på Stavanger stasjon, i Narvesen-kiosker (på Kilden, Solakrossen, Ruten i Sandnes, Nærbø, Egersund, Flotmyr og Haraldsgaten i Haugesund), på Mix Varhaug, på en billettautomat eller om bord på bussen og båten (ikke toget). Husk at billetten koster 20 kr ekstra for voksne og 10 kr ekstra for barn/honnør/student/vernepliktig hvis du fyller på Kolumbuskortet om bord på bussen på Nord-Jæren.

Du får ikke kjøpt enkeltbillett på nett, i kundesentrene, i kioskene eller hos Entur. Enkeltbilletten selges i app, om bord i bussen og båten og på våre billettautomater.

Betaling med Reisepenger

Reisepenger fungerer som et klippekort, og betaler du billetten med Reisepenger, slipper du å ha med deg kontanter.

Du fyller et valgfritt beløp med Reisepenger på Kolumbuskortet ditt på nett i MinSide, i kundesentrene, på billettautomater eller om bord i hurtigbåtene våre. Du kan ikke fylle Reisepenger om bord på bussene.

Reisepenger kan brukes som betalingsmåte på buss, tog og båt.

Betaler du billetten med Reisepenger, slipper du ombordtillegget på Nord-Jæren på bussen. Togbillett kan kjøpes med Reisepenger både om bord på toget og på NSBs billettautomater. Betaler du med reisepenger på toget, må du betale om bord-tillegg.

Du kan registrere en fast reisestrekning på Kolumbuskortet ditt dersom du betaler med Reisepenger. Da slipper du å henvende deg til sjåføren hver gang du går om bord og kan validere kortet ditt på en billettleser. Fast reisestrekning registrerer du om bord i bussen eller i et av våre kundesentre.

Dersom du ikke har registrert en fast reisestrekning, eller skal betale andre reiser enn din faste reisestrekning, henvender du deg til sjåføren og forteller hvor langt du skal reise.

Bedrifter kan opprette Bedriftskonto for å betale for reisene til personer tilknyttet bedriften.

Reisepenger-rabatt på båt

Du får 17 prosent rabatt på enkeltbillett og 50 prosent rabatt for bil på Vassøyferja, kombibåten til Lysefjorden og båten til Utsira. På hurtigbåten til Ryfylke får man 25 prosent rabatt på enkeltbillett voksen. Det gis ingen rabatt på bussreiser ved betaling med Reisepenger.

Betaler du med Reisepenger som du har fylt på Kolumbuskortet ditt, vil du kunne se saldoen din når du validerer kortet om bord på alle busser og båter, på papirkvitteringen fra sjåføren eller kundesenteret, i billettautomatene og i nettbutikken.

Tapt, ødelagt eller frastjålet Kolumbuskort?

Dersom du har registrert Kolumbuskortet ditt i MinSide, kan du selv sperre kortet ditt der. Du kan også kontakte kundesenteret vårt på telefon 51 92 52 00 for hjelp.

For å overføre restbeløpet fra et sperret kort må du komme innom et kundesenter og vise gyldig legitimasjon.

Se våre regler og vilkår for refusjon av tapte, ødelagte eller frastjålne kort og billetter.

Spørsmål? Se våre ofte stilte spørsmål om Kolumbuskort.


Sist oppdatert : 28.08.2019